Gelukskunde zorgt voor meer productieve medewerkers - Artikelpost

Gelukskunde zorgt voor meer productieve medewerkers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 364 | Aantal woorden: 589 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Gelukskunde is een wetenschap. Er zijn professoren in de gelukskunde. Steeds meer middelbare scholen geven het vak ‘Gelukskunde’. In Bhutan, een boeddistisch rijk in het Himalayagebergte, heeft men in plaats van het Bruto Nationaal Product (BNP) het Bruto Nationaal Geluk ingevoerd, waarin behalve economische factoren o.a. ook geluk centraal staat. Men weigert geld te verdienen aan commerciële ondernemingen die de gezondheid van mensen en de schoonheid van de omgeving bedreigen.
Het onderzoek naar geluk heeft vooral een vlucht genomen na de paradox van Easterlin. De Amerikaanse econoom Robert Easterlin kwam er tot zijn eigen ontzetting achter dat het Amerikaanse doorsnee inkomen in de periode 1946 tot 1974 meer dan verdubbeld was maar dat mensen niet gelukkiger waren.

Inmiddels is gebleken dat geluk voor ca 50% genetisch is bepaald en dat het maar
voor ca. 10% afhankelijk is van omstandigheden zoals of we rijk zijn of arm (nabasisvoorzieningen), gezond of ongezond, mooi of lelijk, getrouwd of vrijgezel,enzovoort.Van belang is dat wetenschappers hebben aangetoond dat ca 40% veranderbaar is door bewust gedrag en gedachten. Ook is bekend welke factoren veranderbaar zijn en kunnen bijdragen aan ons geluk.
BrainStudio heeft met deze informatie een GQ (geluksquotiënt) ontwikkeld waar menzichzelf kan scoren op 8 factoren die het geluk voor een belangrijk deel kunnen bepalen. Aan de hand van een LifeBook en eventueel een tweedaagse training: Het BrainStudio Life Management System (BLMS) worden passies, talenten, waarden en doelen vastgelegd en wordt men geholpen om op een systematische wijze deze doelen te realiseren. Het BLMS helpt mensen hun talenten te benutten, te leven met passie en te werken met uitdagende levensdoelen. Voor een belangrijk deel draagt dit bij aan ons geluk. De bereikte doelen worden vastgelegd in een LifeLog waarin men 100 jaar kan plotten en zo kan men terugkijken op een waardevol leven.

Sinds het boek ‘The one minute manager’ weten we al dat ‘People who feel good about themselves produce good results’. BLMS zorgt ervoor dat mensen/medewerkers gelukkiger zijn en meer rust in hun hoofd hebben én dat bedrijven of organisaties medewerkers hebben die productiever zijn.


Voor meer informatie: www.brainstudio.nl


 

 

Over de Auteur

Informatief artikel over gelukskunde

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo