FB pix Gevoelige huid, hoe verzorg ik die? - Artikelpost

Gevoelige huid, hoe verzorg ik die?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1090 | Aantal woorden: 981 | Datum: | 0 commentaar

Gevoelige huid, hoe verzorg ik die?

Waar we een maand geleden nog heerlijk genoten van de zon en het warme weer, is de herfst nu echt toegeslagen in Nederland. Voor diegene met een gevoelige huid is dit een hele overgang.  Kou, regen en een droog cv-klimaat binnenshuis zorgen dat onze huid sneller en heftiger reageert.

In dit artikel meer over de eigenschappen van de gevoelige huid en de verzorging van de gevoelige huid,

Hoe herken ik de gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huidtype welke sterk reageert op prikkels van buitenaf, dit kunnen weersomstandigheden zijn of bepaalde ingrediënten uit ‘verkeerde’ verzorgingsproducten. De huid wordt vaak gekenmerkt door roodheid, irritatie, schraalheid of een brandige en trekkerig gevoel.

De reactie van dit huidtype worden nog eens versterkt door uitdroging van de huid door een droog binnenshuis klimaat of guur weer.

Het natuurlijke vetlaagje op onze huid beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer deze door uitdroging minder wordt, wordt  de dunnere en gevoelige huid minder beschermt. Waardoor de reacties op weer en wind nog heviger worden.

Er kunnen meerdere oorzaken zijn van ontstaan van dit huidtype. Men kan van nature een gevoelige huid hebben, dit komt regelmatig voor in combinatie met een allergie en/of eczeem. Wat we veel vaker zien is dat de huid zich in de loop van de jaren zo heeft ontwikkeld, hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn:

  • Milieu-invloeden: Het vetlaagje op onze huid beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer deze door guur weer, extreme temperaturen of blootstelling zonlicht minder wordt, wordt de huid minder beschermt en reageert deze sneller en heftiger op invloeden van buitenaf.
  • Cosmetica: parfum en kleurstoffen in cosmetica kunnen een gevoelige reactie. Vaak ligt hiervan de oorzaak bij een aantal ingrediënten die een allergische reactie veroorzaken. Parfum is nummer 1 veroorzaker van allergische reacties. Ook bewaarstoffen in cosmetica als; methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone en quartenium-15 geven nog al eens problemen.
  • Levensstijl: roken en overmatig gebruik van alcohol hebben negatieve invloeden op de huid. De huid raakt hierdoor uit balans, droogt uit en kan gevoeliger worden. Maar ook vetvrije diëten kunnen een veroorzaker zijn van een gevoelige huid.
  • Veroudering: doordat de huid met de jaren droger en dunner wordt, wordt deze minder beschermt en reageert deze sterker op invloeden van buitenaf.

 

Hoe verzorg en verbeter ik de gevoelige huid.

Een goede verzorging van de huid begint bij de reiniging van de huid, zo ook voor de gevoelige huidtypes. Reinig de huid met een milk of crème welke vrij is van zeep en alcohol. Met een milk of crème wordt de huid op een mildere wijze gereinigd dan met een gel-achtig product.

Zo houden we de natuurlijke bescherming van de huid in stand, scrubs en peeling zo geen goed idee voor een gevoelige huid.

Voor de dagelijkse verzorging van de huid moeten wij kijken naar een rijke crème die voorzien is van voldoende vet. Zo versterken we de natuurlijke bescherming van de huid en houden we de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. Belangrijk is dat deze producten vrij zijn van parfum en geur- en kleurstoffen, om hevige reacties te voorkomen.

Daarnaast nog een aantal tips die de gevoelige huid verbeteren en beschermen:

  • Probeer guur weer te vermijden, of bescherm je huid en gezicht goed.
  • Vermijd de zonnebank en extreem zonlicht, probeer ook altijd een bescherming-factor 20+ te gebruiken.
  • Let op de houdbaarheid van een product, over het algemeen geven we na opening 12 maanden houdbaarheid aan. Voor producten met natuurlijk ingrediënten houdt 6 maanden aan.
  • Probeer niet te lang en te heet te douchen, dit droogt de huid erg uit.
  • Gebruik altijd een dag- en een nachtverzorging, deze beschermen de huid overdag en helpen haar ’s nachts te herstellen. Gebruik daarnaast eens per week een masker voor die extra voedende boost.

 

Tot slot willen we u nog bekend maken met een merk huidverzorging, welke zeer geschikt is voor de verzorging van de gevoelige huid. Decleor, is een natuurlijk huidverzorgingsmerk welke vrij is van parfum en chemische toevoegingen. Dit maakt het zeer geschikt voor de verzorging van de gevoelige huid.Over de Auteur

Huidspecialist bij Careforskin.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo