Gewichthefschoenen - Artikelpost

Gewichthefschoenen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 419 | Aantal woorden: 405 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig is naar de sportschool gaan bijzonder populair in nederland. Zo zijn er mensen die één keertje per week naar de sportschool gaan, die niet op hun voeding letten en zomaar ergens mee bezig zijn. Er is echter ook een andere groep, die consistent naar de sportschool gaan, op hun voeding letten en die weten waar ze mee bezig zijn. Dit artikel zal vooral interessant zijn voor de fanatieke krachttrainer. 

Net als in andere sporten is het soort schoen dat je aanhebt belangrijk. Echter de fitness wereld wordt dit vaak overkeken en genegeerd. Zo kan er een verdeling gemaakt worden in hardloopschoenen en gewichthefschoenen. Zoals de naam al doet vermoeden zijn hardloopschoenen voor hardlopen. Tijdens hardlopen komt er grote krachten op voornamelijk de enkels en knieën te staan. Doordat je hele lichaamsgewicht telkens op één been neerland. Om die schokken op te vangen zit er in hardloopschoenen een dempend effect, dit kan gedaan worden door een soort lucht of gel-kussen in de schoen in te bouwen. 

Wanneer je hardloopschoenen zou dragen tijdens krachttraining, dan zorgt die lucht of gel-kussen juist voor instabiliteit en is de dempende werking juist een nadeel. Er zijn 3 belangrijke oefeningen voor gewichtheffen en powerliften: deadlift, squat en bankdrukken. Voor deze oefeningen wil je dus juist dat de zool zo hard mogelijk is, zodat er geen instabiliteit ontstaat. Je kunt het overdreven voorstellen als dat je gaat gewichtheffen op een groot luchtkussen. Voor deadliften is een zo dun mogelijke zool nog een voordeel, omdat dat de range of motion verkort, je kunt in theorie en vaak in de praktijk meer gewicht tillen. Voor de squat is een lichte hakverhoging een voordeel, omdat je daar het zwaartepunt van de barbell naar een meer gunstige plek brengt, wat in conclaaf gaat met dat van het lichaam.

Ben je na dit artikeltje overtuigd dat je gewichthefschoenen nodig hebt? In nederland zijn er nauwelijks gewichthefschoenen te koop. Maar op www.weightliftingshoes.nl kun je hele gave en degelijke gewichthefschoenen kopen!Over de Auteur

Mijn naam is Kamiel. Ik ben zelf fanatiek fitnesser/gewichtheffen. Ik wil graag mijn kennis met andere mensen delen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo