Gewichtstoename tijdens de zwangerschap - Artikel Post - Artikel Marketing

Gewichtstoename tijdens de zwangerschap

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 372 | Aantal woorden: 510 | Datum: | 0 commentaar

Een van de belangrijkste kenmerken van de zwangerschap, is dat de vrouw een grotere buik krijgt. Het verschilt per vrouw en tevens per zwangerschap hoe groot deze buik precies wordt. Hoe verder de vrouw in de zwangerschap is, hoe groter de buik wordt. Tevens wordt niet alleen de buik groter, maar is er ook sprake van een gewichtstoename. Veel vrouwen maken zich hier erg veel zorgen over en vragen zich af of ze zelf dikker aan het worden zijn of dat het het gewicht van het kind is. Ook speelt de vraag of dit gewicht blijft na de zwangerschap of dat het zo weer weg gaat.

De groei van het kind
Een baby groeit in een paar weken tijd zowel in lengte als in gewicht. Dit zorgt er voor dat de baarmoeder van de moeder ook steeds groter wordt, zodat het voldoende ruimte heeft voor het kindje. Dit zorgt er dan ook voor dat, hoe groter het kindje wordt, hoe groter de buik groeit. Ook het gewicht van de baby neemt steeds meer toe. Dit geldt niet alleen voor de baby, maar ook voor de moeder. Iedere vrouw kan echter weer een ander gewichtstoename hebben. In de 28e week heeft de gemiddelde vrouw een totale gewichtstoename van ongeveer 8 kilogram. Dit is inclusief het gewicht van het kindje. Voor een overzicht met de andere weken met de daarbij horende gewichtstoename kun je kijken op 28wekenzwanger.nl.

Goed en voldoende blijven eten
Het kan zijn dat het erg lastig is voor de vrouw om te realiseren dat er zoveel gewichtstoename is. Dat betekend echter niet dat de vrouw minder moet gaan eten. In tegendeel. Het is noodzakelijk om goed en voldoende te blijven eten. Uit het voedsel dat de vrouw binnen krijgt haalt de baby energie om te blijven groeien.

Na de zwangerschap bewegen

Na de zwangerschap kan de vrouw weer gaan bewegen. Uiteraard is het niet de bedoeling om dit meteen volop te doen. Daarom wordt er op veel plekken de zogenaamde zwangerschapsgym gegeven, je zult merken als je hier naar toe gaat je al veel gewicht kunt verliezen. De meeste vrouwen krijgen hun oude figuur zo weer terug.

 

 

Over de Auteur

Toen mijn vrouw zwanger was maakte ze zich erg zorgen over het gewicht wat erbij aan kwam, hier ben ik me toen in gaan verdiepen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo