Gezonde darmen zijn zeer belangrijk - Artikel Post - Artikel Marketing

Gezonde darmen zijn zeer belangrijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 461 | Aantal woorden: 459 | Datum: | 0 commentaar

Eenvoudig de darmen reinigen met een klysma

Het klinkt natuurlijk zeer vanzelfsprekend, maar gezonde darmen zijn ontzettend belangrijk. Toch zijn er nog veel mensen die last hebben van hun darmen en de redenen daarvoor zijn zeer uiteenlopend. Dat kan overmatig gas tot diarree zijn.

Soms heb je het niet allemaal in de hand en in sommige gevallen is het helaas genetisch bepaald. Maar gelukkig zijn er toch wel wat zaken waar je op kunt letten om de darmflora zo gezond mogelijk te houden en hierdoor is de kans op allerlei kwalen een stuk kleiner. Je kunt de darmen gezonder maken met een klysma reiniging, dat de bacteriën het lichaam uitwerkt.

 

Wat zijn darmbacteriën en waar komen ze vandaan?

De darmflora is opgebouwd uit een enorme hoeveelheid bacteriën. Zo kun je uitgaan van zo’n 300 tot 600 verschillende soorten bacteriën die in het grootste gedeelte van de dikke drama te vinden zijn. Wat veel mensen niet weten is dat het grootste gedeelte van ontlasting uit dode darmbacteriën bestaat.

 

Eigenlijk vanaf het moment dat een kind wordt geboren begint het proces van de darmbacteriën. Wanneer het kind nog in de baarmoeder zit zijn de darmen nog „schoon”. Een kind zal de eerste bacteriën pas opdoen wanneer ze voor het eerst moedermelk drinken. Dan zal het proces in de darmen pas echt goed beginnen. In de moedermelk vindt je namelijk goede bacteriën en dit vormt een goede basis voor de darmen.

 

Vaak is een kind binnen een paar weken zover, dat de darmen voorzien zijn van een goede basis aan darmflora. Net als voor mensen is dat natuurlijk een essentieel proces voor een baby. Hierdoor wordt de weerstand opgebouwd en kan het zich verdedigen tegen ziektekiemen en virussen.

 

 

Het is dan ook logisch dat kinderen die met een keizersnede geboren zijn en geen borstvoeding krijgen, sneller vatbaar zijn voor auto-immuunziekten. Je moet dan bijvoorbeeld aan eczeem denken. Het opbouwen van een gezonde darmflora gaat hierdoor een stuk langzamer zonder borstvoeding.Over de Auteur

Sjoerd Groen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[169 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo