Glaucoom - Artikelpost

Glaucoom

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 489 | Aantal woorden: 690 | Datum: | 0 commentaar

Oog ziekte glaucoom
De ziekte gaat in vele gevallen gepaard met een hoge oog druk. De hoge druk heeft te maken met het vocht oog dat de oog bol in evenwicht houdt. Er ontstaat te hoge druk indien de afvoer van het vocht wordt tegengehouden.


De oorzaak van de glaucoom

Toe nu toe is het nog steeds niet bekend wat de precieze oorzaak van deze aandoening is. Er is wel bekend dat een deels te maken heeft met een hoge oog druk waardoor dus de oogzenuw sterk kan beschadigd worden. Hierdoor kan dan een uitvalling van het gezichtsveld ontstaan. De ziekte treft meestal allebei ogen aan. De schade kan wel eens verschillen van oog tot oog. Glaucoom kan voorkomen op alle leeftijden. Het kan zelfs ontstaan als gevolg van andere oog aandoeningen

Glaucoom soorten

Er zijn enkele glaucoom soorten die kunnen zich voordoen. Het open kamerhoek glaucoom is het meest voorkomende vorm van deze ziekte. Een andere soort is afgesloten kamerhoek glaucoom waardoor een acuut glaucoom kan ontstaan. Deze acuut glaucoom kan hoofdpijn, misselijkheid en wazig zicht veroorzaken. Hte is belangrijk om op tijd een behandeling te krijgen. Er is ook een normale oog druk glaucoom. Deze kan schade aan de oogzenuw toebrengen zonder een verhoogde oog druk. Indien je verziend bent dan loop je meer risico om een afgesloten kamerhoek glaucoom te krijgen.

Diagnose van glaucoom

De diagnose zal vastgesteld worden door een aantal controles.  Er zal een controle gedaan worden voor het oog druk. De ruk zal gemeten worden door een oogarts. Het kan wel zijn dat deze metingen meermaals wordt herhaald. De oogzenuwen zullen ook onderzocht worden aan de hand van geschikte druppels gebruik

Behandeling van Glaucoom

Voor de behandeling van glaucoom zal men eerst de oog druk proberen te verlagen aan de hand van oogdruppels. Er bestaat ook een laserbehandeling die door middel van laserstralen het niveau van het oog vocht kan stabiliseren. Er kan ook een operatie uitgevoerd worden om het oogvocht te verlagen zodat geen ernstige schade aan de oogzenuw kan toegebracht orden. Het is uitermate belangrijk om geen schade aan de oogzenuw toebrengen anders zal dit ernstig gevolgen voor het zicht hebben. Het is heel belangrijk om op voorhand de oogarts te raadplegen.

Over de Auteur

Info artikel over behandeling, symptomen en oorzaken van glaucoom

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo