Goji bessen, gezondheidshype of blijvertje? - Artikelpost

Goji bessen, gezondheidshype of blijvertje?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 967 | Aantal woorden: 619 | Datum: | 0 commentaar

Je hoeft maar te googelen op het woord gezondheid en woorden als superfoods vliegen je om de oren. En niet geheel onterecht! Superfoods zijn erg gezonde voedingssoorten waarvan bewezen is dat ze goed zijn voor je algehele gezondheid en welzijn.

Één van deze superfoods zijn goji bessen. Hoewel nog niet super bekend bij veel Nederlanders, mensen die bezig zijn met gezond leven en gezonde voeding, kennen deze bessoort bijna allemaal. Maar wat is er nu zo bijzonder aan deze goji bes?

Goji bessen vinden hun oorsprong in het Himalaya gebergte van Tibet. Tegenwoordig worden ze in verschillende landen in Azië verbouwd zoals Mongolië, Nepal en China. In China wordt de bes al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde en in de voedingsindustrie. De goji bessen worden daar in verschillende regio's massaal verbouwd. De goji bes, de vrucht van de struik Lyium Barbarum, is voor een land als China een enorm export product. Miljoenen kilo's per jaar vinden hun weg naar andere landen, met name in het Westen. Niet voor niets worden de goji bessen in China ook wel rode diamanten genoemd. Er is een enorme industrie rondom deze vrucht ontstaan.

Goji bessen bevatten veel goede voedingsstoffen voor ons lichaam en de bessen kunnen voorzien in een goede hoeveelheid van onze dagelijkse behoefte aan bepaalde stoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de goji bes één van de voedingsrijkste vruchten op deze aarde is. Het gebruik ervan heeft in verschillende onderzoeken al goede resultaten opgeleverd.

Het gebruik van goji bessen zouden bijvoorbeeld kunnen helpen bij een te hoge bloeddruk, een beter gezichtsvermogen, het verlagen van fysieke en mentale stress, het tegengaan van slapeloosheid etc. Daarnaast bevatten goji bessen ontzettend veel antioxidanten, een lichaamseigen stof, die zich bezig houdt met het tegen gaan van afvalstoffen in ons lichaam en het vertragen van het verouderingsproces. Het gebruik van goji bessen heeft in verschillende onderzoeken laten zien bijvoorbeeld kankercellen in het lichaam te bestrijden. Ook seksuele stoornissen, bijvoorbeeld een laag libido, zouden met het gebruik van goji bessen kunnen verbeteren.

Al met al dus genoeg voordelen waarom u deze goji bessen op zijn minst een keer zou kunnen proberen. Goji bessen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. De bekendste vorm zijn wel de gedroogde goji bessen. Deze gedroogde bessen lijken op rozijnen, zijn lekker zoet en hartig van smaak en kunnen ideaal dienen als gezonde dagelijkse snack. Door het lage suikergehalte van de bes zijn ze zelfs ideaal te gebruiken in een dieet of aangepast voedingsschema. Een andere populaire vorm van goji bessen is goji sap. Hoewel aan de dure kant, is goji sap lekker, puur en gezond. Altijd een goede aanvulling op de dagelijkse voeding. Andere vormen zijn bijvoorbeeld poeder of capsules. Al deze artikelen zijn verkrijgbaar op internet of bij reformhuizen en gezondheidswinkels. Let bij het aanschaffen van goji bessen wel op dat u organische bessen koopt. Deze zijn namelijk niet bewerkt.

Goji bessen bestaan al eeuwenlang. In Nederland zijn ze de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Verwachting is dan ook dat goji bessen gaan horen tot de fruitsoorten, die wij dagelijks in de supermarkt vinden. Wilt u meer weten over, ga naar de site en lees daar alle informatie.Over de Auteur

Erik Trum is een groot fan van de goji bes! Hij is gepassioneerd over gezond eten en koken en gebruik deze gezonde bes in verschillende recepten. Wilt u meer lezen over de goji bes of bent u geinteresseerd in lekkere recepten, ga dan naar de informatieve site en lees daar alle ins en outs.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Mattisson - Goji Bessen gedroogd - 1 kg
Mattisson - Goji Bessen gedroogd - 1 kg

€ 27,40
Toon product

Goji Bes zaden
Goji Bes zaden

€ 4,00
Toon product

The Olphactory Luxe Geurstokjes | Reed Diffuser #wandering - goji bessen zwarte thee jasmijn vanille
The Olphactory Luxe Geurstokjes | Reed Diffuser #wandering - goji bessen zwarte thee jasmijn vanille

€ 22,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo