FB pix Goji bessen kopen? Lees hier waar je op moet letten! - Artikelpost

Goji bessen kopen? Lees hier waar je op moet letten!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1692 | Aantal woorden: 704 | Datum: | 0 commentaar

Als je goji bessen wil kopen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Die factoren zijn belangrijk om goede en vooral gezonde goji bessen aan te schaffen. Niet elke goji bes is hetzelfde!

Eerst even wat achtergrondinformatie over waar goji bessen nu eigenlijk vandaan komen. Goji bessen groeien in verschillende Aziatische landen zoals Tibet, China, Mongolië en Nepal. De grootste productie komt jaarlijks richting het Westen vanuit China. Daar worden de goji bessen ook wel omschreven als “rode diamanten”, omdat er jaarlijks miljoenen kilo’s goji bessen verscheept worden. De bessen worden grotendeels verbouwd in twee verschillende Chinese regio’s namelijk de Ningxia Hui regio van het centrale deel van noord China en de Xinjiang Uyghur regio van west China. Daar worden de goji bessen op enorme velden verbouwd. De plantages waar de bessen op groeien variëren van 40 tot 400 hectare. De goji bes uit China schijnt, samen met de Tibetaanse, kwalitatief het meest hoogwaardig te zijn.

Goji bessen komen van de struik Lycium Barbarum. Deze struik behoort tot dezelfde familie als bijvoorbeeld de aubergine, tomaat en aardappel. De struik kan, afhankelijk van de omstandigheden, 1 tot 3 meter hoog worden. De rood oranje ovaalvormige vruchten van de struik, de goji bessen, worden 1 á 2 cm groot als ze rijp zijn.

Wanneer de goji bessen rijp zijn is het nog een heel gedoe om de bessen van de struik te krijgen. De Lycium Barbarum heeft namelijk behoorlijke doorns. Daarnaast zijn de bessen ook erg kwetsbaar. De goji bes wordt daarom ook van de boom geschud en in emmers opgevangen, of zeer voorzichtig met handschoenen geplukt. De bessen worden vaak direct verwerkt voor de verscheping.

Goji bessen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar namelijk gedroogd, als sap en in poeder- en pillenvorm. In Azië is ook de verse vorm van de goji bes verkrijgbaar, iets wat wij in Nederland weinig tegen komen vanwege het feit dat de bessen het transport per boot niet overleven.

Zoals u waarschijnlijk al begrepen heeft is het commercieel gezien een juweeltje voor de export. In China is een enorme industrie ontstaan van telers, verwerkers, marketeers en exporteurs van goji bessen, gewoon omdat er een ontzettend grote markt voor is. De goji bes wordt ook in Nederland steeds populairder. De verwachting is dat de goji bes binnen 5 jaar behoort tot de fruitsoorten die we bij ons in de supermarkt vinden.

Maar waar moet u op letten als u goji bessen koopt of besteld? Het belangrijkste van alles is dat u organische bessen koopt. Dit zijn bessen die na het plukken niet bewerkt zijn met chemische middelen. Koopt u namelijk non-organische goji bessen dan is de kans groot dat deze wel bespoten en bewerkt zijn na het plukken. Deze bessen zijn dus minder gezond. Het is belangrijk dat de bessen geen chemische kleur hebben, vaak hebben goede goji bessen een mooie diep rode kleur.

Tegenwoordig kunt u overal op internet goji bessen vinden. Ook zijn ze vaak verkrijgbaar in reformhuizen of gezondheidswinkels. Wilt u meer informatie over de goji bes, kijk dan op onze site en lees wat deze gezonde goji bessen voor u kunnen doen.Over de Auteur

Erik Trum is groot fan van gezond eten en gepassioneerd over koken. Hij heeft een website gecreëerd over de gezonde goji bes vanwege de vele gezondheidsvoordelen die de bes met zich mee kan brengen. Op deze informatieve site schrijft hij verschillende artikelen zoals goji thee en de voordelen, zijn goji bessen giftig, goji bessen en afvallen, zijn goji bessen gezond voor je, wetenschappelijk onderzoek naar de bes en nog vele andere onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo