FB pix Gordelroos - Artikelpost

Gordelroos

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1239 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Gordelroos is een vorm van huiduitslag die zich meestal centreert op u torso, maar het kan ook in het gezicht of op u bennen en armen ontstaan.  De huiduitslag zit in een soort van gordel vorm op u huid. De uitslag vormt zich in een lange rij die meestal niet breder is dan 10 cm.  Niet iedereen krijgt last van gordelroos. Meestal duikt de huiduitslag op als u een zwakke weerstand heeft.

Gordelroos ontstaat door hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Iedereen die als kind waterpokken heeft gehad heeft dit virus nog in zijn of haar lichaam zitten.  Het virus richt totaal geen schade meer aan, maar kan wel opeens opspelen en veroorzaakt dan gordelroos een lichte vorm van waterpokken die zich centreert op een bepaalde plek. 

Hoe abrupt gordelroos opeens opspeelt hoe snel het ook weer verdwenen is, want de huiduitslag verdwijnt meestal binnen twee weken en een bezoek aan de dokter is dan ook in de meeste gevallen niet nodig. Gordelroos kan besmettelijk zijn voor mensen die in hun kinderjaren geen waterpokken hebben gehad. Heeft u last van gordelroos dan kunt u dus het waterpokken virus overdragen aan iemand die dit nog niet heeft. Er wordt dan ook aangeraden om uit de buurt te blijven van jonge kinderen, zwangere vrouwen en senioren met een zwakke weerstand. Heeft u eenmaal gordelroos gehad dan is het bijna uit te sluiten dat het niet voor een tweede keer terug keert. 

Gordelroos kan erg pijnlijk zijn en de huid rondom de huiduitslag kan erg jeuken. Het verschilt per geval hoe dit verloopt. Er kan bij de huisarts gevraagd worden om een zinkzalf om de huid te ontzien en de jeuk te verminderen. Heeft dit niet het gewenste resultaat dan kunt u altijd een pijnstiller innemen. Een warme douche helpt ook om de huid te verzachten. Wat u niet moet doen is de huid openkrabben. Dit verspreidt namelijk de huiduitslag. Heeft u heftige pijn en tintelingen en krijgt u last van koorts dan moet u de huisarts inlichten.Over de Auteur

Jan-Verheij

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo