FB pix Gratis behandeling tijdens Tandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren - Artikelpost

Gratis behandeling tijdens Tandartsdag Delft biedt uitkomst voor kwetsbare Delftenaren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 183 | Aantal woorden: 507 | Datum: | 0 commentaar

Delft, 7 april 2023 – Afgelopen zaterdag vond in Delft de jaarlijkse Tandartsdag plaats, die kwetsbare inwoners van de stad gratis tandheelkundige zorg bood. In samenwerking met diverse hulpinstanties konden meer dan 30 Delftenaren zich laten behandelen door de tandartsen en mondhygiënisten van de Delftse Tandartspraktijk. Normaal gesproken is het voor deze groep mensen moeilijk om de tandarts te bezoeken vanwege beperkte financiële middelen.

De tweede editie van de Tandartsdag in Delft was opnieuw een groot succes, net als de eerste editie in 2022. “Door samen te werken met verschillende hulpinstanties weten we dat de mensen die we hebben behandeld tijdens deze dag er ook echt baat bij hebben”, aldus Merve Can, tandarts bij De Delftse Tandartspraktijk. Tijdens de dag konden mensen die in aanmerking kwamen, hun gebit laten reinigen, gaatjes laten vullen, tanden laten trekken en andere kleine behandelingen laten uitvoeren. Na afloop van de Tandartsdag gaven veel bezoekers in een enquête aan dat een bezoek aan de tandarts voor hen heel belangrijk is en dat deze dag voor hen een groot verschil maakt. Het contact met de tandartsen en mondhygiënisten werd door vrijwel alle bezoekers met een 10 beoordeeld.

Voor veel Nederlanders is een tandartsbezoek vanzelfsprekend, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Angst voor de tandarts en financiële beperkingen zijn veelvoorkomende redenen om de tandarts niet meer te bezoeken. Een van de patiënten die tijdens de Tandartsdag werd behandeld, vertelde: “Sinds ik ziek ben geworden, heb ik niet veel geld om uit te geven. Ik kwam vroeger regelmatig bij de tandarts, maar dat kan ik financieel niet meer opbrengen.” Dit geldt voor veel mensen in vergelijkbare situaties.

De Delftse Tandartspraktijk organiseerde deze dag om aandacht te vragen voor het feit dat veel mensen geen toegang hebben tot tandheelkundige zorg vanwege beperkte financiële middelen. Dit kan leiden tot sociaal isolement en psychische problemen door aanhoudende pijn. Structurele oplossingen voor deze doelgroep zijn van groot belang om dit groeiende probleem aan te pakken. Daarom wordt deze dag nu landelijk georganiseerd in meerdere steden om hier aandacht voor te vragen. De Delftse Tandartspraktijk is gevestigd in het hart van Delft en is een jonge, snelgroeiende organisatie. Door het zorgaanbod flexibeler en transparanter te maken, heeft de praktijk snel een positie in de markt weten te bemachtigen. De praktijk heeft een moderne inrichting en kwaliteit en patiënt staan centraal. Bij De Delftse Tandartspraktijk gaan ze zelfs nog een stapje verder en bieden ze een transparant prijsmodel aan.Over de Auteur

Delft, 7 april 2023 – Afgelopen zaterdag vond in Delft de jaarlijkse Tandartsdag plaats, die kwetsbare inwoners van de stad gratis tandheelkundige zorg bood. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo