FB pix Groente en fruit - Artikelpost

Groente en fruit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1079 | Aantal woorden: 409 | Datum: | 0 commentaar

groente en fruit

De gemiddelde Nederlandse bevolking eet erg ongezond, terwijl iedereen weet dat gezond eten heel goed voor ze is en je steeds makkelijker aan fruit en groente kan komen. Zo kan men tegenwoordig al online groente en fruit bestellen. Het is ontzettend belangrijk dat een volwassene twee stuks fruit, twee ons groente iedere dag en een handjevol noten eet. Toch wordt dit niet gedaan, vanwege het gemak en ook omdat het verschil niet genoeg merkbaar is. Het is belangrijk om op de lange termijn jezelf beter te voelen door gezond te eten. Een dieet is niet nodig, maar een gezonde levensstijl wel. Eet daarom veel groente en fruit om een leven lang profijt te hebben van een gezonde levensstijl. Als je enkele weken regelmatig fruit, groente en noten eet, zul je automatisch steeds minder zin hebben in ongezond eten als snacks.

Geniet van fruit, groente en noten

Probeer niet te veel te letten op wat je niet mag eten, maar let vooral op de lekkere dingen die ook gezond zijn. Iedereen heeft wel bepaalde groente of fruit die ze lekker vinden. Vind je sommige groente of fruit normaal niet lekker, maar wel in een shake, of gemixed met wat ander eten? Bereid dit dan voor! Op deze manier geniet je van de groente en fruit.

Nederland is ongezonder gaan eten

De gemiddelde Nederlander is de afgelopen 30 jaar ongeveer 50 gram minder groente gaan eten. Dat klinkt misschien niet veel, maar dat is van 150 gram naar 100 gram per dag. Een derde minder dan 30 jaar geleden! Als je bekijkt dat we dan van 75 procent, naar 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente zijn gegaan, is dat schokkend. De kans op sterfte door kanker, hart- en vaatziekten gaan hierdoor aanzienlijk omhoog. Het advies van veel specialisten luidt: Eet zoveel mogelijk groentes. Eet 2 stuks fruit per dag, liefst over de dag verdeeld en neem één of twee handen met noten. Dat betekent meer vezels, vitamines en nutriënten en een stuk gezonder leven! Het Engelse gezegde is niet voor niets: "an apple a day keeps the doctor away".Over de Auteur

Bas van Vught

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo