FB pix Haartransplantatie vragen en antwoorden - Artikelpost

Haartransplantatie vragen en antwoorden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 245 | Aantal woorden: 2554 | Datum: | 0 commentaar

Wat is het verschil tussen FUE en FUT haartransplantatie? FUE (Follicular Unit Extraction) is een techniek voor haartransplantatie waarbij individuele haarzakjes worden verwijderd uit het donorgebied en vervolgens geïmplanteerd in het gebied met dunner wordend haar of kaalheid. Het is een minimale invasieve techniek en heeft minder littekenvorming dan de traditionele FUT-techniek.

Tijdens de procedure wordt een speciaal instrument, genaamd een micro-trekker, gebruikt om de haarzakjes uit het donorgebied te verwijderen. Deze haarzakjes worden vervolgens geïmplanteerd in het gebied met dunner wordend haar of kaalheid.

FUE-haartransplantatie wordt vaak gebruikt voor kleinere behandelingen, zoals de verbetering van de haarlijn, en biedt veel voordelen, waaronder minder littekenvorming, minder ongemak en een snellere hersteltijd.

Echter, FUE-haartransplantatie kan ook beperkingen en risico's hebben, waaronder het mogelijke verlies van haarzakjes tijdens het verwijderen ervan en de mogelijkheid van asymmetrische of onnatuurlijke groei van geïmplanteerde haren. Het is daarom belangrijk om de procedure te overwegen in overleg met een ervaren haartransplantatiespecialist.Bovenkant formulier

Wat zijn de 10 meest gestelde vragen en antwoorden over de FUT haartransplantatie?

 1. Wat is FUT haartransplantatie?
  • FUT is een methode voor het verplaatsen van haar van de donorkant naar de ontvangstkant.
 2. Hoe werkt de FUT haartransplantatie?
  • Een strook huid met haar wordt verwijderd van de donorkant, verdeeld in kleinere harenheidjes en geplaatst op de ontvangstkant.
 3. Is FUT pijnvol?
  • Lokale verdoving wordt meestal toegepast tijdens de procedure, dus pijn zou beperkt moeten zijn.
 4. Hoe lang duurt een FUT haartransplantatie?
  • De duur varieert afhankelijk van de omvang van het gebied dat wordt behandeld, maar meestal duurt het een hele dag.
 5. Wat is de hersteltijd na een FUT haartransplantatie?
  • De hersteltijd varieert, maar meestal duurt het 7-10 dagen voor de hechtingen verwijderd kunnen worden en een aantal maanden voor het resultaat zichtbaar is.
 6. Zijn er enige complicaties na een FUT haartransplantatie?
  • Zoals bij elke chirurgische procedure, zijn er altijd enige risico's, zoals infectie, littekenvorming en onvolledige groei van het haar.
 7. Hoeveel haar kan worden verplaatst tijdens een FUT haartransplantatie?
  • Het aantal haren dat kan worden verplaatst is afhankelijk van de grootte van het gebied dat moet worden behandeld en de dichtheid van het haar op de donorkant.
 8. Hoe lang blijft het verplaatste haar groeien?
  • Het verplaatste haar groeit voor de rest van het leven.
 9. Kan ik mijn haar stylen zoals ik wil na een FUT haartransplantatie?
  • Na enige tijd voorzichtig zijn, kunt u uw haar stylen zoals u wilt.
 10. Is een FUT haartransplantatie permanent?
 • Ja, een FUT haartransplantatie is permanent.

 

Zijn er verschillen tussen haartransplantatie in Nederland en Turkije?

Er zijn soms wel verschillen tussen haartransplantate Nederland en haartransplantatie Turkije. Doe daarom altijd goed onderzoek van tevoren.

 

Wat zijn de 7 meest gestelde vragen en uitgebreide antwoorden over haartransplantatie in Turkije?

 1. Wat is een haartransplantatie en hoe werkt het? Een haartransplantatie is een chirurgische procedure waarbij gezond haar uit de achterkant van het hoofd naar een kaal of dunner wordend gebied op het hoofd wordt verplaatst. De procedure maakt gebruik van de FUE- of FUT-techniek en is gericht op het verbeteren van de haardichtheid.
 2. Waarom overwegen veel mensen een haartransplantatie in Turkije? Veel mensen overwegen een haartransplantatie in Turkije vanwege de lagere kosten, hoge kwaliteit van zorg en de ervaring van artsen in het uitvoeren van de procedure. Turkije is een populaire bestemming voor medische toerisme, waaronder haartransplantatie.
 3. Is de procedure veilig? Haartransplantatie is een veilige procedure als het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde arts en in een hygiënische omgeving. Het is belangrijk om te onderzoeken en te vergelijken tussen verschillende klinieken en artsen om de beste optie te vinden.
 4. Hoe lang duurt de hersteltijd na een haartransplantatie in Turkije? De hersteltijd na een haartransplantatie in Turkije varieert en hangt af van de techniek en de grootte van de procedure. Over het algemeen duurt de hersteltijd tussen enkele dagen en twee weken. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de arts te volgen en rust en verzorging te nemen om het herstel te bevorderen.
 5. Hoeveel haren worden er tijdens een haartransplantatie verplaatst? Het aantal haren dat tijdens een haartransplantatie wordt verplaatst, hangt af van het doel van de procedure en de wensen van de patiënt. Het gemiddelde aantal haren dat tijdens een procedure wordt verplaatst, is tussen 1500 en 3000 haren.
 6. Kan ik meteen na de procedure werk of andere activiteiten uitvoeren? De meeste patiënten kunnen binnen enkele dagen na de procedure weer aan het werk of andere activiteiten deelnemen, hoewel het herstelproces en de tijd die nodig is om te herstellen, kunnen variëren. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de arts te volgen en rust en verzorging te nemen.
 7. Is het resultaat permanent? Het resultaat van een haartransplantatie is meestal permanent. Dit hangt er wel vanaf of het juiste deel van het donorgebied is gebruikt.
 


Over de Auteur

Joba uit Den Haag

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo