Heeft u last van een blaasontsteking? - Artikel Post - Artikel Marketing

Heeft u last van een blaasontsteking?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 465 | Aantal woorden: 393 | Datum: | 0 commentaar

Hebt u last van: vaak en kleine beetjes plassen, pijn bij het plassen, troebele en sterk ruikende urine, pijnlijke rug en buik? Dan kan het zijn dat u een blaasontsteking heeft. Gaat dit niet weg met veel drinken en goed uitplassen, breng dan een potje ochtendurine naar uw huisarts. Zij zullen met een stick testen of er sprake is van een urineweginfectie, oftewel een blaasontsteking. Komt er uit de test met de stick niets, maar heeft u toch duidelijke symptomen van een blaasontsteking, dan kunt u uw huisarts vragen om de urine op kweek te zetten. De kans is aanwezig dat er alsnog een blaasontsteking uitkomt. Uw huisarts zal u doorgaans bij een blaasontsteking een antibioticakuur voorschrijven. Deze kuur zal tussen de vijf en tien dagen duren. Het is van belang de voorgeschreven kuur volledig af te maken, anders is de kans aanwezig dat er nog bacteriën aanwezig zijn.

U kunt een blaasontsteking voorkomen door veel water te drinken, bij aandrang naar het toilet te gaan en uw blaas volledig leeg te plassen. Plast u niet goed uit, dan kunnen er bacteriën in de blaas achterblijven die voor een blaasontsteking kunnen zorgen. Wanneer u denkt een blaasontsteking te hebben, is het van belang de symptomen niet te negeren. U loopt bij een verwaarloosde blaasontsteking het risico dat deze doorslaat naar de nieren en een nierbekkenontsteking veroorzaakt. In sommige gevallen is een ziekenhuisopname nodig.

Ook voor zwangere vrouwen is het belangrijk om een blaasontsteking zo snel mogelijk te laten behandelen. Een blaasontsteking kan namelijk voor weeën zorgen met een mogelijke vroegtijdige bevalling tot gevolg. Bij zwangere vrouwen kunnen de symptomen anders verlopen dan bij niet zwangere vrouwen. Indien u gevoelig bent voor blaasontstekingen, is het verstandig om veel te drinken. Als ondersteuning van de blaas kunt u cranberry sap drinken. Mocht u dit niet lekker vinden, dan zijn er bij de drogist ook cranberry capsules te verkrijgen.Over de Auteur

Wil mensen graag informeren over gezondheidsklachten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo