Help, ik kan niet slapen! - Artikel Post - Artikel Marketing

Help, ik kan niet slapen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 453 | Aantal woorden: 436 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen hebben last van gebrek aan slaap. Zij liggen nachtenlang wakker en stappen de volgende dag gebroken het bed uit. Er zijn een aantal oplossingen om goede nachtrust te pakken. Ten eerste is de omgeving waarin je slaapt belangrijk. Het bed moet comfortabel zijn. Lig je altijd in het gat tussen twee matrassen? Kies dan voor een matrastopper. Verder moet de ruimte koel, donker en stil zijn. Gebruik het bed alleen om in te slapen en voer de dagelijkse activiteiten elders uit.
Geluid
Als je niet in een stille omgeving bent, kun je oordoppen gebruiken. Bij sommigen helpt het om vlak voor het slapen muziek te luisteren. Het is wel handig om van te voren een playlist aan te maken, voordat je wakker schrikt van een heftig nummer.
Comfort
Het probleem zit hem vaak ook in het bekende fenomeen ‘niet lekker liggen’. Woelen is gezond, maar het is vervelend als dit je uit je slaap houdt. Het is een aanrader om bij een beddenspeciaalzaak eens te kijken wat voor soort bed het beste bij je past. Probeer als je in bed ligt je volledig op de kleur zwart te concentreren. Dit geeft rust en uiteindelijk val je vanzelf in slaap. Ook werkt het om je even helemaal uit te rekken een boek te lezen of te mediteren.
Kleding
Draag comfortabele kleding. Het is goed om iets luchtigs aan te trekken. Naakt slapen blijkt ook heel gezond te zijn. Je lichaamstemperatuur moet ‘s nachts een aantal graden dalen, om de ultieme nachtrust te bereiken. Als het te warm is, geven je hersenen prikkels waardoor je wakker wordt. En dan zit je in principe weer in hetzelfde schuitje.
Technologie
Het helpt om alle technologie om je heen minstens één uur voor het slapen uit te zetten. Neem een lekker warm bad en drink een kopje thee. Poets je tanden en zet alles voor de volgende dag alvast klaar, zodat je je bed niet meer uit hoeft wanneer je er eenmaal in ligt.
Slaap-pro
Volg deze stappen en probeer de rust in jezelf te vinden. Bepaal zelf hoe laat je gaat slapen. Binnen no time ben jij een slaap-pro.

Over de Auteur

Helena schrijft over van alles en nog wat en begint de dag met yoga.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo