Herpes simplex - Artikel Post - Artikel Marketing

Herpes simplex

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: mauricio
Gezien: 412 | Aantal woorden: 539 | Datum: Thu, 9 Jan 2014 | 0 commentaar

Zowel Herpes Simplex Virus type 1 als type 2 zijn uiterst besmettelijk. Het moment van besmetting met HSV heet de primaire infectie. Als dit gebeurt, merken we er over het algemeen helemaal niks van. Slechts bij een kleine 10% van de mensen die besmet raken krijgen direct lichte verschijnselen en bij slechts 1% zijn er meer verschijnselen. Primaire besmetting vindt over het algemeen al op jonge leeftijd plaats. Bij kinderen is primaire infectie met HSV over het algemeen minder ernstig dan bij volwassenen. Bij ouderen zijn de gevolgen meestal het grootst.

Het Herpes Simplex virus dringt het lichaam binnen via de huid of via het slijmvlies. Daarna kan het 3 tot 9 dagen duren voordat je er ook maar iets van merkt. In die dagen vermenigvuldigt het virus zich en verspreidt het zich naar de lymfeklieren die in de buurt van de geïnfecteerde plaats zitten. De besmette lymfeklieren kunnen daardoor zwellen en pijnlijk gaan aanvoelen. De geïnfecteerde plaats gaat ontsteken en er verschijnen meestal kleine blaasjes.

Een primaire HSV-infectie uit zich meestal in de vorm van een ontsteking van de lippen, tong, tandvlees en wangslijmvlies. Hierbij kunnen enkele slijmvlieszweertjes zichtbaar zijn, maar ook kan het gehele mondslijmvlies zijn ontstoken. Via het bloed kan het virus zich vervolgens verspreiden door het gehele lichaam, hetgeen vaak koorts tot gevolg heeft.

Eenmaal besmet met het herpes simplex virus kom je er nooit meer vanaf. Het virus blijft je gehele leven in je lichaam zitten, meestal in slapende vorm. Dit betekent dat het virus echter op elk moment opnieuw actief kan worden en eventueel bijbehorende ziekteverschijnselen kan veroorzaken.
 
Behandeling van herpes simplex

Het herpes virus zelf kan niet worden behandeld in de zin van het doden van het virus waardoor het uit het lichaam verdwijnt. Eenmaal besmet blijft dus altijd in je lichaam aanwezig. Er zijn diverse soorten medicijnen die de klachten en de gevolgen van de infectie verminden of geheel wegnemen. Sommige ongecompliceerde vormen hoeven zelfs helemaal niet behandeld te worden, die verdwijnen vanzelf weer na korte tijd.

Besmetting voorkomen

Het beste is natuurlijk om een besmetting te voorkomen. Raak daarom nooit een geïnfecteerde plaats aan en pulk nooit aan de korstjes. Heb je een crème voor de behandeling, gebruik dan een wattenstaafje voor het aanbrengen of draag handschoenen. Gebruik ook geen lipstick als het virus nog op je lippen zit, dit is een van de meest voorkomende preventieve maatregel.

Over de Auteur

Als gezondheidsmanager schrijf ik graag artikelen over alles wat te maken heeft met gezondheid. Voor meer informatie neem contact op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo