FB pix Het effect van een laserbehandeling op keratosis pilaris - Artikelpost

Het effect van een laserbehandeling op keratosis pilaris

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1468 | Aantal woorden: 456 | Datum: | 0 commentaar

 

Keratosis pilaris: onschuldig, maar vervelend

Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening, maar kan ontsierend zijn van de bovenarmen, billen, het gezicht, de rug en benen wordt daarom vaak als vervelend ervaren. De huidaandoening wordt gekenmerkt door kleine rode bultjes met rode verkleuring van de huid rondom de bultjes. Het huidprobleem komt zeer vaak voor; mogelijk 50% van de totale populatie heeft last van dit huidprobleem.  Er zijn een aantal huidverzorgingsproducten en topicale medicatie die de klachten kunnen verminderen, maar volledig genezen lukt niet altijd.

 

Vermindert een laserbehandeling de klachten door keratosis pilaris?

In het onderzoek van Vachiramon en collega’s dat in 2016 gepubliceerd is in Biomed Research International, is nagegaan of een eenmalige laserbehandeling een positief effect heeft op het verminderen van de klachten bij keratosis pilaris (bultjes en roodheid).

 

24 keratosis pilaris patiënten laten één arm behandelen

In het onderzoek hebben 24 patiënten met keratosis pilaris op beide bovenarmen, deelgenomen. Van alle proefpersonen werd één arm behandeld met een CO2 fractionele laser, en werd de andere arm onbehandeld, om te kijken of er een effect was van een laserbehandeling op de ernst van de klachten.

Na 12 weken bleek de laserbehandeling duidelijk een positief effect te hebben op de klachten. Proefpersonen hadden minder bultjes en hyperpigmentatie op de behandelde arm, dan op de arm die niet was behandeld. Dit werd vastgesteld door artsen, maar ook door de proefpersonen zelf, die minder klachten ervaarden op de arm die was behandeld.

 

Laserbehandeling verbetert de klachten door keratosis pilaris

De auteurs van het artikel concluderen dan ook dat een laserbehandeling met een fractionele CO2 laser een positief effect kan hebben op keratosis pilaris. Wel raden ze aan voorzichtig te zijn bij patiënten met een donkere huid, vanwege de vergrootte kans op hyperpigmentatie door laserbehandeling.

 

Bron: Fractional Carbon Dioxide Laser for Keratosis Pilaris: A Single-Blind, Randomized, Comparative Study.Over de Auteur

Alle kennis die Dr Jetske Ultee afgelopen jaren heeft verzameld over de zin en onzin van cosmetica heeft ze uiteindelijk op veler verzoek gebruikt om zelf producten te ontwikkelen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo