FB pix Het jaar 2015: Meer zorg aan huis - Artikelpost

Het jaar 2015: Meer zorg aan huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1018 | Aantal woorden: 1225 | Datum: | 0 commentaar

Met het nieuwe jaar voor de deur, staat Nederland aan de vooravond van een aantal belangrijke veranderingen in de zorgverlening. De beleidsvorming en -uitvoering van de zorg wordt gedecentraliseerd, wat wil zeggen dat gemeenten verantwoordelijkheden op het gebied van jeugdzorg en zorgverlening aan langdurig zieken en ouderen gaan overnemen van de Rijksoverheid. Met deze transitie gaan ook de nodige bezuinigingen gepaard. Dat heeft mede tot gevolg dat mensen langer thuis moeten blijven wonen. In het jaar 2015 zal de zorgverlening aan huis daarom een nóg belangrijkere rol gaan spelen dan nu al het geval is. Zorginstelling Zuidzorg is daar met onder andere zorginstelling Helmond klaar voor!
Strengere criteria

De bezuinigingen in de zorg gaan gepaard met ontslagen. Vervelend voor mensen die werkzaam zijn in de zorgsector, maar ook voor de mensen die zorg nodig hebben. Er blijft immers minder capaciteit over voor zorg aan huis. De bezuinigingen hebben als gevolg dat mensen minder snel in aanmerking komen voor zorg aan huis, laat staan voor opname in bijvoorbeeld een verzorgingshuis. De criteria om in aanmerking te komen voor zorgverlening door de overheid, worden strenger. Veel mensen krijgen daarom dus te maken met veranderingen in de zorg; met veranderingen in hun dagelijkse leven.


Mensen die in 2015 behoefte of noodzaak hebben aan zorg aan huis, maar hiervoor straks niet meer (volledig) in aanmerking komen, zijn genoodzaakt om andere oplossingen te zoeken. Te denken valt aan vrienden of familie, maar voor hen is dat ook een behoorlijke belasting. Mensen die verzekerd willen zijn van professionele en continue zorg aan huis, kiezen daarom voor een professionele zorgverleningsorganisatie, zoals ZuidZorg.Veilig thuis blijven wonen

De bezuinigingen bij de overheid, waarvan de decentralisatie in de zorg een gevolg is, heeft voor veel mensen invloed op hun dagelijkse leven. Maar de naderende veranderingen in de

zorg zijn niet de enige reden om voor ZuidZorg te kiezen. Vanuit de overheid wordt immers voornamelijk gekeken naar kostenbesparing. Maar zorg aan huis heeft voor mensen voornamelijk te maken met de kwaliteit van leven.


Iedereen wil toch zo lang mogelijk veilig en gezond thuis kunnen blijven wonen. Als mensen ouder worden, dan wordt zelfstandig thuis blijven wonen soms wat lastiger. Bij bepaalde zaken is hulp of zorg nodig. Dat kan gaan om simpele huishoudelijke hulp, maar ook om een meer specifieke zorgverlening. Om welke reden mensen ook thuiszorg nodig hebben: zorg op maat is belangrijk. In 2015 krijgen steeds meer mensen te maken met thuiszorg. Is dat bij u ook het geval? Bij ZuidZorg bent u voor zorg op maat aan het juiste adres.


Mogelijkheden

ZuidZorg is actief in de regio Eindhoven/Veldhoven, en heeft als doelstelling om mensen zo lang mogelijk onbezorgd thuis te kunnen laten wonen. Of het nu gaat om tijdelijke zorg of juist om langdurige zorg: de mogelijkheden voor zorg aan huis zijn bij ZuidZorg zeer uitgebreid te noemen.


Voorop staat dat de zorgverlening van ZuidZorg op maat is. Want zorg is een persoonlijke behoefte, en verdient dus ook een persoonlijke benadering. Of er nu behoefte is aan huishoudelijke zorg, persoonlijke verzorging, maaltijdverzorging, mantelzorg, thuisbegeleiding of verpleging: ZuidZorg kiest voor een persoonlijke aanpak op maat.Kosten van zorg aan huis

 

Om welke reden er ook zorg aan huis nodig is, er is altijd een passende oplossing. De kosten voor thuiszorg kunnen mogelijk deels door de overheid worden vergoed, afhankelijk van de soort zorg en van de persoonlijke situatie. Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) bepaalt in hoeverre de zorgverlening door de overheid wordt vergoed en hoe hoog de eigen bijdrage is. Hoe dan ook: de keuze voor zorg aan huis is in veel gevallen een goede keuze. Zeker wanneer er wordt gekozen voor ZuidZorg. Want thuis kunnen blijven wonen is heel wat waard. En een kwalitatief goede, persoonlijke verzorging, draagt daar in grote mate aan bij.


Over de Auteur

Sanne Vermeulen schrijft over gezondheid, online, fashion en lifestyle en houdt nieuwtjes op deze gebieden graag bij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo