Het kiezen van de juiste dokter
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: robbieh | Via Artikel Post
Gezien: 1076 |
Aantal woorden: 566 |
Datum: Sun, 13 Oct 2013 |
0 commentaar
In het begin van de relatie kunnen dokter en patiënt bijna wel tegenstanders lijken. Ieder verwacht iets van de ander dat hij niet kan of niet onmiddellijk wil geven. De dokter is zich uit ervaring bewust van deze patstelling en zal zich een extra inspanning getroosten de barriere, die de meeste nieuwe patiënten opbouwen, af te breken, maar zijn succes is afhankelijk van het antwoord van de patiënt op zijn eerste stappen. Daarom, overweeg als patiënt wat u kunt doen om de dokter te helpen u te helpen.
Begin ermee u zich vanaf het eerste ogenblik dit te realiseren: De hedendaagse huisarts zal 30 tot 40 pa-tienten op een gemiddelde werkdag moeten bezoeken. Hij zal gedurende een eerste bezoek zoveel mogelijk tijd als hij kan missen, vrij maken om een zekere verstandhouding met zijn patiënt tot stand te brengen, een volledige persoonlijke en familie anamnese opstellen en een grondig fysiek onderzoek verrichten, maar bij routine-bezoeken kan hij alleen maar beperkte tijd aan elke patiënt besteden, als hij ze allemaal op die dag wil bezoeken. Dus voor geen andere reden dan deze, moet u thuis de antwoorden overwegen op de vragen die de dokter u zeer waarschijnlijk zal stellen, of dat nu over uzelf of een ander lid van de familie is. kijk voor meer info eens op www.menselijk-lichaam.com
Welke klachten en symptomen brengen u bij me? Hoe lang heeft u ze al? In welk deel van het lichaam voelt u deze verschijnselen? Heeft u dergelijke klachten al eerder gehad en zo ja, heeft een dokter ze behandeld?
Als u pijn heeft, is het een flauwe, scherpe, kloppende, stekende of een vage pijn. Is het konstant of bij tussenpozen, sterker op bepaalde tijdstippen van de dag of wanneer u bepaalde dingen doet? Komt het uit één gebied en breidt het zich dan verder uit?
Is er sprake van koorts? Zo ja, hoe lang en hoe hoog? Heeft u koude rillingen gehad of sterk getranspireerd? Is er onlangs sprake geweest van verkoudheid, keelpijn, hoesten, geïnfekteerde brandwonden of scheurwonden, steenpuisten? Heeft u vlekken of huiduitslag gekonstateerd? Als een kind hoge koorts heeft gehad, heeft het dan ook braakneigingen gehad?
Hoe is uw stoelgang? Regelmatig, onregelmatig, harde, losse of waterige ontlasting en zijn er kleurveranderingen in uw ontlasting of urine? Hoe is uw eetlust? Treden de klachten op kort na het eten, of na het eten van bepaald voedsel; krijgt u een tijdelijk gevoel van opluchting na het eten?
Heeft u vaak hoofdpijn, aanvallen van duizeligheid, oorsuizingen, achteruitgang van het gezichtsvermogen? Voelt u zich vaak neerslachtig, of in bepaalde periodes, of wanneer u bepaalde dingen doet. Valt u gemakkelijk in slaap, en wordt u ’s morgens al vroeg wakker en kunt dan niet meer in slaap komen?
Bekijk hier alle info over de zorgverzekering 2014
Er zijn zo veel variaties van symptomen mogelijk als er patienten zijn.
Over de Auteur
Rob is een adviseur met een coachende stijl, die zich heeft gespecialiseerd in Persoonlijke ontwikkeling in lijn met organisatieontwikkeling, met het oog op ondernemerschap.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen