FB pix Het saunaritueel - Artikelpost

Het saunaritueel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1064 | Aantal woorden: 439 | Datum: | 0 commentaar

 

Het saunaritueel is een ritueel uit Scandinavië die langzaamaan steeds populairder wordt in Nederland. Steeds meer mensen gaan regelmatig naar een sauna of hebben zelfs een infrarood sauna thuis. Een saunabezoek is erg goed voor je lichaam en is ook nog erg ontspannend. Wel is het erg belangrijk om een sauna op de juiste manier te gebruiken, anders kan het juist slecht zijn voor je lichaam.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is erg belangrijk. Zorg dat je goed ontspannen bent en begin met een warme douche. Dit is om je lichaam vast te laten wennen aan de warme temperatuur. Vervolgens moet je je goed afdrogen, een droog lichaam zweet namelijk beter. Tot slot zou je nog een warm voetenbad kunnen nemen, omdat je voetzoolreflexen je hele lichaam verwarmen.

De sauna in

Als je je lichaam goed hebt voorverwarmd kun je de sauna in. Een saunacabine is meestal tussen de 70 en 100 graden Celcius. Doordat dit best een aanslag op je lichaam is, moet je een saunabezoek maximaal 15 minuten laten duren. Wel kun je meerdere keren opnieuw de sauna in gaan. Daarnaast is het goed om te weten dat het boven in een sauna altijd warmer is dan onderin. Als je graag ligt in een sauna kun je het beste twee minuten voordat je eruit wilt weer even rechtop gaan zitten, dit om duizeligheid te voorkomen.

Afkoelen

Je lichaam is na een kwartier in de sauna erg heet geworden.  Nu is het zaak je lichaam goed te koelen. Allereerst kun je het beste even rustig in de koelte gaan zitten. Vervolgens moet je je afkoelen met koud water. Het is dan de bedoeling dat je naar je hart toe werkt, begin dus met je handen en voeten, vervolgens je benen en armen en als laatste de rest van je lichaam. Tot slot is het erg goed om even een warm voetenbad te nemen en dan nog minimaal 15 minuten te rusten. Vergeet ook niet genoeg te drinken, want je verliest erg veel vocht.

Een saunabezoek kan erg ontspannend zijn, maar zorg wel dat je goed voorbereidt en goed koelt, want anders kun je er zelfs ziek van worden. Neem goed je rust en geniet ervan!Over de Auteur

Ik schrijf regelmatig artikelen over uiteenlopende onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo