Het verschil tussen sportfysiotherapie en gewone fysiotherapie - Artikel Post - Artikel Marketing

Het verschil tussen sportfysiotherapie en gewone fysiotherapie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 175 | Aantal woorden: 409 | Datum: | 0 commentaar

Het verschil tussen normale fysiotherapie en sportfysiotherapie is vrij simpel: sportfysiotherapie is een specialisering voor fysiotherapeuten. Het is speciaal gericht op voorlichten, genezen en preventief behandelen van sporters. Het doel is om de sporter na herstel weer verantwoord terug te laten keren in de sport. 

Als sporter vraag je meer van je lichaam dan wanneer je niet sport. Vaak moeten er handelingen uitgevoerd worden met veel snelheid en explosiviteit. Hiermee komt er meer druk op spieren en gewrichten te staan. De sportfysiotherapeut kan je helpen om te herstellen na een blessure en om je voor te lichten hoe je dit verder kunt voorkomen.

De taken van een sportfysiotherapeut zijn dus eigenlijk in drievoud:

 

  1. Voorlichten: De sportfysiotherapeut kent jouw sport en de risico’s die het met zich meebrengt. Daarbij kent hij ook de meest voorkomende blessures in jouw sport en kan hij jou helpen om zo’n blessure te voorkomen. Voorlichting is dus een belangrijk onderdeel van de taken van een sportfysiotherapeut. Daarnaast kunnen ze ook advies geven over hoe jij je sportprestaties kunt verbeteren.
  2. Genezen: Mocht je last hebben van een blessure dan kan een sportfysio jou helpen genezen. Het herstel van een sporter is vaak uitgebreider dan van iemand die gewone fysiotherapie nodig heeft. Aangezien de sportfysiotherapeut hierin gespecialiseerd is, kan die je helpen zo snel en volledig mogelijk te herstellen. Ook kan die aanwijzingen geven hoe je het sporten weer op kunt pakken na herstel.
  3. Preventief behandelen: Ook kan de sportfysio je helpen bij de preventie van een blessure. Door adviezen te geven en oefeningen aan te bieden die ervoor zorgen dat je spieren sterker worden kan in sommige gevallen een blessure voorkomen worden.

Heb je dus advies nodig in hoe jij verder komt in jouw sport, hoe je blessures kunt voorkomen, of hoe je het beste kunt herstellen wanneer je al een blessure hebt? Dan is de sportfysiotherapeut je beste aanspreekpunt.Over de Auteur

Blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[147 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[125 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[120 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo