Hoe effectief is een foam roller? - Artikelpost

Hoe effectief is een foam roller?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 152 | Aantal woorden: 729 | Datum: | 0 commentaar

Als je nog steeds van mening bent dat een foam roller voor bejaarden en deze alleen maar gebruikt wordt bij de fysio, dan heb je het fout. De foam roller is een goedkoop en veelzijdig stuk materiaal dat helpt bij de vermindering van spierpijn en het losmaken spierknopen. 

Wat is eigenlijk een foam roller?

Vroeger werd een foam roller alleen door professionele atleten, coaches en therapeuten toegepast. In plaats van de hand van de therapeut te gebruiken kun jij dankzij de foam roller hetzelfde resultaat bereiken. Een foam roller is eigenlijk een schuimroller in de vorm van een cilinder, die je kunt kopen in een gladde variant of met noppen eraan. De foam roller wordt gebruikt om de kans op blessures te verkleinen, te zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren, het losmaken van de spierknopen, vermindering van spierpijn en zorgt voor vooruitgang in de algehele sportprestaties. Met behulp van deze foam roller kun je stabiliteitsoefeningen uitvoeren die de doorbloeding van de spieren stimuleren en de flexibiliteit van je lichaam vergroten.

Ook jij hebt vast wel een last van spierknopen!

Om onze bloedbanen bevindt zich glijdend bindweefsel. Als gevolg van stress, slechte houding of intensieve inspanning kan spierweefsel geïrriteerd raken of vast komen te zitten. Denk aan een intensieve workout in de sportschool of urenlang in dezelfde houding doorbrengen achter de computer. 

Je kunt het vergelijken met een strak koord waar knopen in zitten. Bij een inspanning is het koord gespannen, de spier strekt zich dan uit. De knoop is echter onveranderd gebleven. Het doen van enkele rek- en strek oefeningen is vaak niet voldoende om deze spierknopen los te maken. De foam roller helpt daarentegen wel bij het losmaken van deze spierknopen. Dit zorgt voor een betere bloedstroom en het sneller herstellen van de spierfunctie en tegengaan van verdere blessures.

Uitleg over het gebruiken van de foam roller

De foam roller werkt als een soort zelfmassage en is eenvoudig om te gebruiken. Zorg ervoor dat je sportkleding draagt, zodat je je flexibel en gemakkelijk kunt bewegen. Plaats de foam roller op de grond en ga dan rustig met de spiergroep waar je last van hebt over de foam roller heen. Ga er niet meteen met je hele gewicht op maar bouw de druk langzaam op. Zoek voorzichtig het gebied op waar de spierknoop zich bevindt of het gebied dat je wilt losmaken voorafgaand aan de training. Je gaat langzaam met de foam roller over die plek heen zodat er druk op komt te staan. Dit houd je minimaal twintig seconden vast en terwijl je dit doet probeer je het gebied waar druk op staat enigszins te ontlasten.

Je zult merken dat een foam roller effectief werkt en dat je niet meer zonder wilt!
Over de Auteur

De foam roller is een goedkoop en veelzijdig stuk materiaal dat helpt bij de vermindering van spierpijn en het losmaken spierknopen. Medipreventie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo