Hoe houd je je gebit gezond? - Artikel Post - Artikel Marketing

Hoe houd je je gebit gezond?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 208 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Een gezond gebit zorgt voor een goede uitstraling. Wil je deze behouden, dan zal je het moeten onderhouden, en dat is lastig, zeker in deze tijd. In bijna alle levensmiddelen zit suiker. Daarnaast zeggen mensen het meestal ‘te druk’ te hebben om driemaal per dag hun tanden te poetsen.

Maar er zijn ook andere oorzaken van een slecht gebit, zoals tandenknarsen of oprispingen. Dit is iets wat veel mensen vaak niet beseffen. De tandarts in Hoofddorp kan je hierbij helpen.

Tandenknarsen

Tandenknarsen valt samen met kaakklemmen in de verzamelnaam bruxisme. Zoals veel repetitief gedrag is het verschijnsel verbonden met stress. Maar ook andere invloeden kunnen kortstondig invloed uitoefenen op de behoefte om te tandenknarsen zoals harddrugs pillen of medicijnen.

Om er zelf achter te komen of je dit hebt is lastig, omdat het meeste ‘s nachts gedaan wordt. Je kan het eigenlijk alleen aan de uitwerkingen bemerken zoals gevoelige tanden of spierpijn aan de kaken.

Een tandarts in Hoofddorp kan je hierover meer vertellen hoe je je gebit gezond houdt.

Oprispingen

Mensen die vaak overgeven of last hebben van oprispingen zijn sneller geneigd om een slecht gebit te ontwikkelen. Dit kan zijn omdat het bijvoorbeeld ‘s nachts of als een reflex gebeurt. In sommige gevallen doen mensen het echter zelf, denk aan eetstoornissen waarbij mensen overgeven na het eten.

De oorzaken van deze laatste categorie zijn psychologisch. Een tandarts kan alleen advies geven over hoe het de tanden schaadt, maar om echt aan de eetstoornissen te werken wordt aangeraden om een psycholoog in te schakelen alsook een eetcoach.

Zuren en suikers in voeding

Misschien wel de meest schadelijke ontwikkeling voor de tanden in de moderne tijd op het gebied van levensmiddelen is het feit dat er veel zuren en suikers aan het eten en drinken wordt toegevoegd. Bedrijven doen dit omdat suiker een uitgesproken smaak heeft. Ze gebruiken het bijvoorbeeld om de natuurlijke zure smaak van vruchtendranken wat aangenamer te maken door het zoeter te maken.

De bacteriën die van deze suikers leven maken bij het verwerken ervan zuur aan. Al deze zuren tasten het tandglazuur aan. Daarom kun je het beste meteen spoelen na het eten, alhoewel een onderzoek in Adelaide (Australië) heeft uitgewezen dat het zuur al na 30 seconden schadelijk is. Vraag advies bij de tandarts in Hoofddorp over het gebruik van levensmiddelen.

Advies van de tandarts

Bij de tandarts in Hoofddorp kun je professioneel advies inwinnen over eetgewoonten en natuurlijk het voorkomen van tandglazuurafbraak door middel van tandenpoetsen en spoelen. Ook voor reguliere afspraken kun je gerust langskomen.Over de Auteur

TP Floriande is een tandartsenpraktijk waarbij vele specialisten onder één dak werken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo