FB pix Hoe houd je je huis vrij van Corona? - Artikelpost

Hoe houd je je huis vrij van Corona?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 395 | Aantal woorden: 702 | Datum: | 0 commentaar

Het heeft de wereld al enige tijd in zijn greep: het Coronavirus. We worden verzocht zoveel mogelijk thuis te blijven en het contact met anderen tot een minimum te beperken. Toch blijft er altijd een risico bestaan dat ook jij besmet raakt met het virus. Hoe zorg je er voor dat Corona niet bij jou binnenkomt? Wij geven je 3 tips.

1. Houd je aan de maatregelen

De maatregelen die zijn gemaakt zijn er niet voor niks. Het is nu eenmaal bewezen dat het overdragen van een virus minder snel gaat als je een afstand houdt van 1,5 meter. Ook is het dragen van een mondkapje op openbare plekken inmiddels verplicht. Nu is dit misschien niet de maatregel waarmee je jezelf beschermt of voorkomt dat corona in huis komt, maar wel een maatregel om de verspreiding van het virus te beperken. Het beste wat je kunt doen om besmetting te voorkomen is het volgen van de maatregelen. Ook als jij het idee hebt dat het geen effect heeft.

2. Ontsmet bij thuiskomst direct je handen

Ondanks dat het dringende advies luidt om thuis te blijven, moeten mensen toch af en toe naar buiten. Bijvoorbeeld voor de boodschappen of een frisse neus. Nu is de kans op besmetting in de buitenlucht weliswaar minder groot dan in een binnenruimte, maar is het toch verstandig om bij thuiskomst direct je handen te ontsmetten. Mocht het virus op je handen terecht zijn gekomen voorkom je in ieder geval dat je het vervolgens door het hele huis gaat verspreiden. Deze maatregel geldt natuurlijk ook voor anderen die bij jou binnenkomen. Zet daarom een fles met desinfectiemiddel bij de voordeur, zodat je zo min mogelijk hoeft aan te raken voor je kunt ontsmetten.

3. Zorg voor een sterke weerstand

 

Zelfs als jij je netjes aan alle maatregelen houdt heb je niet de garantie dat je niet besmet raakt. Mocht dit toch gebeuren kun je er wel voor zorgen dat het effect op jouw lichaam minimaal is. Zorg er daarom voor dat je jouw weerstand hoog houdt. Blijf groente en fruit eten en vergeet ook zeker niet voldoende te bewegen. Zo blijft je weerstand hoog en is de kans dat je nare gevolgen aan het virus overhoudt het kleinst. 
Over de Auteur

De auteur is een expert op het gebied van gezondheid en vertelt je graag hoe je zo gezond mogelijk kan leven - lees ook andere Corona artikelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo