Hoe kun je jezelf beschermen tegen het coronavirus? - Artikelpost

Hoe kun je jezelf beschermen tegen het coronavirus?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 139 | Aantal woorden: 918 | Datum: | 0 commentaar

Al maanden lang staat de wereld op zijn kop vanwege het coronavirus. Sinds half maart 2020 zit Nederland in een intelligente lockdown en langzaam aan worden de eerste maatregelen versoepeld. Dit betekend echter niet dat het gevaar voor het virus geweken is. Je zult jezelf moeten beschermen tegen het virus, om zelf niet ziek te worden en de mensen in je omgeving ook niet aan te steken mocht je het virus hebben opgelopen. In dit artikel geef ik je de beste opties om jezelf en je omgeving te beschermen tegen het coronavirus.
Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen

Het virus loop je het snelste op via je eigen handen en door vaak je handen te wassen zorg je ervoor dat het virus, mocht dit op je handen zitten, dood wordt gemaakt door de zeep. Op het moment dat je het virus draagt op je handen en vervolgens zit je aan je gezicht, is de kans op infectie ontzettend groot. Schud ook geen handen meer, dit verkleint namelijk al de kans op verspreiding van het virus. Werk ook zoveel mogelijk thuis, dit voorkomt namelijk dat je met veel mensen in een kleine ruimte terecht komt. Dit kan zijn op kantoor, maar ook in het openbaar vervoer. Nies en hoest ook in je elleboog, hiermee verklein je ook de kans op besmetting.


Een stap verder

Je kunt er ook voor kiezen om een mondkapje te gaan dragen, dit is in Nederland voor alsnog niet verplicht gesteld. Een mondkapje beschermt jezelf, maar ook jouw omgeving, tegen het coronavirus. Mondkapjes komen in alle soorten en maten, maar niet elk mondkapje is geschikt voor bescherming. Mondkapjes worden op dit moment op heel veel plekken aangeboden. Het beste kun je een kap met een filter gebruiken, die worden in laboratoria gebruikt. Wanneer je besluit om een mondkapje te gaan dragen, moet je dit wel op de juiste manier doen. Als je dit niet doet, is het nog gevaarlijker om het kapje te dragen dan wanneer je deze niet gebruikt. Je moet het kapje regelmatig wisselen, anders bestaat de kans zelfs nog dat je jezelf besmet. Ook moet je niet aan het kapje zitten, dit werkt namelijk ook averechts.


Blijf op afstand

 

We leven in een anderhalve meter samenleving en dat betekend dat je zoveel mogelijk afstand moet houden van andere mensen. Ontvang ook zo min mogelijk bezoek, maar als er dan toch bezoek komt, houdt dan anderhalve meter afstand. Ga ook niet op bezoek bij mensen van 70 jaar of ouder of mensen met een kwetsbare gezondheid. Zij vallen namelijk onder de risicogroep en het virus kan hun sneller fataal worden. Ook is er een verbod op samenscholing, dit betekend dat je met een groep van maximaal drie personen op straat mag komen, mits de anderhalve meter in acht wordt genomen. Houd ten alle tijden afstand van andere mensen, dit voorkomt dat je jezelf of iemand in je omgeving besmet met het virus. 


Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo