FB pix Hoe mooi ben je eigenlijk? - Artikelpost

Hoe mooi ben je eigenlijk?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1053 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Het blijft een lastig onderwerp. De vraag te stellen hoe mooi je eigenlijk bent. De uitleg ervan is onderwerp van menig discussie. Een discussie die overigens nooit gewonnen kan worden door iemand. Desondanks willen we een antwoord: Hoe mooi ben je eigenlijk? Wie herinnert zich het sprookje van Sneeuwwitje niet? Het verhaal over de strijd tussen schoonheid en lelijkheid. Hoewel de boze koningin mooi geweest moest zijn, was ze dat van binnen niet. Laat daar nu veel spreekwoorden over gaan.

De innerlijke schoonheid

We moesten volgens velen niet kijken naar de uiterlijke schoonheid, maar een kijkje nemen in het binnenste van iemand. Nu kunnen we voor een deel hierin mee gaan. Bijvoorbeeld als het gaat om mooie mensen die nu niet echt beschikken over de beste kwaliteiten. Je zou kunnen zeggen dat het uiterlijk niet in balans is met de ziel.
De verhalen kennen we. Moordenaars met schitterende ogen, de dictators met opvallende lichaamstrekken en ga zo maar door. Nee, deze personen vallen nu niet echt onder de definitie mooi.

Probleem

Er is alleen een probleem. In sommige gevallen is het zo, dat iemand niet tevreden kan zijn over hoe men eruit ziet en dat dit afbreuk kan doen aan hoe iemand over schoonheid denkt. In dat geval is het een idee om na te denken over de mogelijkheden om hiermee om te gaan. In sommige gevallen is het ermee omgaan een vorm van acceptatie. Een acceptie dat het zo maar is. Aan de andere kant is er de behoefte om er vooral iets aan te (laten) doen. Juist daarom is het goed om te kiezen voor iemand die je er echt mee kan en wil helpen. Om ervoor te zorgen dat je nog meer kunt stralen. Wie straalt is mooi.

Omdat er nog altijd een zweem van wantrouwen hangt als het gaat om het mooier maken oftewel cosmetische behandelingen is het een goed idee om een professional op het gebied van cosmetische chirurgie aan het woord te laten.
Op de website van de Amstelzijde Kliniek in Amstelveen weet men waarover men praat. Iemand er goed uit laten zien, dat is een proces dat afkomstig is door zich innerlijk goed te voelen. In de kliniek werkt men niet op basis van schoonheidsidealen. Doel is om men er goed uit te laten zien, waarbij de Amstelzijde Kliniek zich opstelt als een navigator.

Meer informatie over de de kliniek? Klik dan hier

Over de Auteur

Wat definieert schoonheid nou precies?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo