Hoe werkt laserontharing?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: laurientenberge | Via Artikel Post
Gezien: 708 |
Aantal woorden: 552 |
Datum: Tue, 10 Oct 2017 |
0 commentaar
Hoe werkt laserontharing?
Er zijn verschillende manieren om definitief haar weg te halen. De meeste van deze manieren zijn niet definitief. De bekendste manieren om haar te verwijderen zijn laser ontharen en IPL ontharen, maar met de laser is effectiever. Veel mensen hebben haargroei op ongewenste plekken. Pijnlijke manieren om de ontharen zijn scheren, epileren of waxen. Als je gaat waxen heb je speciale spullen nodig en het is ook erg pijnlijk. Met de laser gaan ontharen is definitief en praktisch pijnloos. Haar groeit in 3 fasen: actieve groeifase, overgangsfase en dan de rustfase. Een haar valt na circa 6 weken spontaan uit en dan begint het groeiproces weer opnieuw. Tijdens een laserontharing behandeling worden de haren vernietigd door het bij de bron aan te pakken. Het laserapparaat zendt een zeer krachtige lichtstraal uit. De lichtstraal is zo ontwikkeld en afgesteld dat het alleen wordt opgenomen door het pigment van het haarzakje. Hierdoor raakt de huid niet beschadigd maar wel het haarzakje, waardoor er geen haartje meer uit kan groeien. Je moet wel meerdere behandelingen nemen, omdat niet alle haren in 1 keer vernietigd kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen nemen om het gewenste resultaat te behalen. Over het algemeen zijn er gemiddeld 6 tot 10 laserbehandelingen benodigd hiervoor.
Ontharing met de laser is niet gevaarlijk
Ontharing met de laser is niet gevaarlijk door de goed afgestelde apparaten. De moderne lasers voor het ontharen zijn speciaal ontwikkeld voor permanent en pijnloos ontharen en geven geen bijwerkingen. Je moet er wel bewust van zijn dat warmte tijdelijk kan leiden tot kleine pigmentverschuivingen, maar dat gebeurt voornamelijk bij huiden die zijn gekleurd door de zon of door een zonnebank. Als je onder de zonnebank bent geweest of in de zon bent geweest is het beste om 5 tot 6 weken te wachten met de behandeling. Tijdens de behandelingen worden de ogen van eenieder in de behandelruimte goed beschermd door speciale brillen. Het laserlicht wordt op deze manier volledig geneutraliseerd, zodat het licht geen schade kan aanrichten aan de ogen.
Is laserontharing pijnlijk?
Het verschilt heel erg of het pijnlijk is. Een persoon kan er niks van voelen en gaat erbij slapen, en de ander moet echt de kiezen op elkaar zetten. Sommige mensen die gewend waren te epileren of te harsen, zeggen soms dat het daarop lijkt. De prikkel duurt maar even en als de flits voorbij is, is de pijn ook meteen voorbij. Na een aantal behandelingen neemt de dichtheid van de beharing af, en ook de pijn. Pijn is bij de blanke huid geen teken dat er wat mis gaat. Vaak geldt juist: hoe meer u voelt, hoe beter de behandeling effect zal hebben. Toch zijn er ook genoeg behandelingen die zeker geen pijn gaan doen. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Smooth Laser Clinic in Enschede. Hier vind je verschillende ontharingsbehandelingen die allemaal goed worden uitgevoerd.
Over de Auteur
Ik hou ervan om uitdagende blogs te schrijven.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen