Huisstofmijt en huisstofmijtallergie - Artikelpost

Huisstofmijt en huisstofmijtallergie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 864 | Aantal woorden: 431 | Datum: | 0 commentaar

U heeft vast wel eens van een huisstofmijt gehoord: een onzichtbaar beestje dat leeft in bijvoorbeeld kussens en matrassen. Ondanks het feit dat het zo’n minuscuul klein beetje is en de meeste mensen er geen last van hebben, zijn er helaas toch nog een groot aantal mensen die allergisch zijn voor de huisstofmijt.

Mensen met huisstofmijtallergie kunnen last krijgen van verschillende verschijnselen. Zo kunnen mensen met huisstofmijtallergie last krijgen van astma en een piepende ademhaling, maar ook uitslag en jeuk behoren tot de klachten. Zeer vervelend dus, zo’n allergie!

Gelukkig zijn er verschillende manieren die er in ieder geval voor te zorgen dat u minder last heeft van huisstofmijtallergie. Zoals u zelf waarschijnlijk ook wel begrijpt, dient u het aantal huisstofmijten in uw huis drastisch te beperken, wat zeker niet eenvoudig is.  Er zijn echter een aantal maatregelen die u kunt nemen.

Omdat de huisstofmijt op stof af komt, moet u uw huis zo veel mogelijk stofvrij proberen te houden. In veel gevallen is dit echter niet genoeg, aangezien het vrijwel onmogelijk is om uw huis helemaal stofvrij te krijgen en vooral ook stofvrij te houden.

Een andere maatregel is het op 60 graden wassen van beddengoed. Let er bij de aanschaf van dekbedden, kussens enzovoort dus goed op dat wassen op 60 graden überhaupt wel mogelijk is! Er zijn overigens ook matrashoezen, dekbedden etc. verkrijgbaar die speciaal voor mensen met een huisstofmijtallergie zijn ontwikkeld. Tevens is het verstandig om ook uw gordijnen regelmatig te wassen.

Naast de twee eerdergenoemde punten is het ook belangrijk om vocht te bestrijden. Wanneer u bijvoorbeeld weet dat het vaak koud en vochtig in uw huis is, kunt u sommige ruimtes zoals uw slaapkamer ook overdag verwarmen. Warme lucht zorgt immers voor de afvoer van vocht. Om vocht te kunnen laten afvoeren, is het dus verstandig om uw huis sowieso regelmatig te luchten.

Wanneer u wat drastischere, kostbaardere maatregelen kunt en wilt nemen, kunt u bijvoorbeeld ook besluiten uw vloerbedekking te vervangen door een gladde vloer. Gladden vloeren, zoals houten vloeren, zijn immers heel wat eenvoudiger schoon te maken en houden een stuk minder stof vast.Over de Auteur

Kwalitiv is een internetbureau dat zelf veel online concepten exploiteert, waaronder voornamelijk informatieve websites.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo