FB pix Innovatieve ontwikkelingen in de zorg - Artikelpost

Innovatieve ontwikkelingen in de zorg

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1717 | Aantal woorden: 580 | Datum: | 0 commentaar

De technologie is niet meer uit ons leven weg te denken. Er komen telkens nieuwe ontwikkelingen bij die ons leven makkelijker moeten maken. Er wordt veel geautomatiseerd, denk maar eens aan de komst van robots. Maar ook de smartphone, tablet en laptop. We kunnen niet meer zonder deze apparaten leven. Enerzijds ervaren we het gemak en de voordelen van deze technologieën, maar anderzijds worden we er ook erg lui van. In welke sector je ook werkt, je krijgt te maken met technologische ontwikkelingen. Steeds meer hogescholen en universiteiten besteden hier aandacht aan in hun opleidingen. Hoe kun je de technologie toepassen in jouw vakgebied? Ook in de zorg is er sprake van grote technologische innovaties.

Technologie in de zorg

In de zorg speelt technologie steeds een grotere rol. Er wordt bijvoorbeeld in ziekenhuizen geëxperimenteerd met robots. Tijdens een levensreddende operatie zal een robot straks de assistentie uitvoeren. Maar ook als we dichter bij huis kijken, zien we al veel veranderingen. Je kunt online een afspraak maken bij de huisarts en sommige huisartsen hebben zelfs een eigen app. Ook in de thuiszorg wordt op een slimme manier gebruik gemaakt van de technologie. Het kan zijn dat jij omwille van een ziekte veel hulp nodig hebt thuis. Je moet bijvoorbeeld elke dag insuline spuiten, een katheter vervangen of drie maal daags medicijnen slikken. Je hebt altijd dezelfde verpleegkundige, maar hij of zij kan natuurlijk niet 24 uur bij je thuis blijven. Daarom is er beeldzorg op afstand in het leven geroepen. Middels een iPad kun jij jouw verpleegkundige op elk gewenst moment van de dag bellen. Mocht je verpleegkundige even geen tijd hebben, dan kun je terecht bij één van de andere verpleegkundigen. Er is altijd iemand die jou te woord kan staan. Jij kunt hen niet alleen bellen, maar zij jou ook. Vergeet je regelmatig je medicijnen in te nemen? De verpleegkundige kan jou middels zorg op afstand op de desbetreffende tijdstippen bellen en je eraan herinneren. Ook als je nog wat onzeker bent over het insuline spuiten. Zij kijken met je mee en geven je aanwijzingen en spreken je moed in. Via de iPad kun je als het ware beeldbellen. Je hoort niet alleen de stem, maar door de kleine camera die erin is verwerkt, kun je ook het gezicht zien. Dit zorgt ervoor dat het ook nog persoonlijk is.

Technische snufjes

Naast het bellen met je verpleegkundige, kun je nog tal van andere dingen doen op je iPad. Ben jij niet zo handig met tablets en smartphones? Geen probleem, de iPads zijn gebruiksvriendelijk en alles wordt uitgelegd. Op je iPad kun je tevens het nieuws op internet lezen en bellen met familie. Wonen je kleinkinderen wat verder weg en zie je hen niet zo vaak? Dan is het bellen met beeld een fijne oplossing. Zo zie en spreek jij je kinderen of kleinkinderen zonder dat ze bij je thuis zijn. Vraag bij je zorginstelling of zij zorg op afstand aanbieden. Woon je in het zuiden van het land? Dan kun je in ieder geval terecht bij de zorginstelling ZuidZorg.Over de Auteur

Op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen en dan met name in de zorg. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo