Is permanente make up veilig? - Artikelpost

Is permanente make up veilig?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 698 | Aantal woorden: 455 | Datum: | 0 commentaar

Hoe veilig is permanente make up?

Een niet al te lange tijd geleden kwam ik via mijn vrouw in aanraking met het fenomeen permanente make up. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar toen zij er eenmaal over begon kon ik mij er al vrijsnel een goede voorstelling van maken. Als man zag ik uit praktisch oogpunt wel de voordelen van make up die je niet steeds over en over opnieuw op hoeft te doen. Maar aangzien het wel om een cosmetische ingreep gaat (al klinkt dat spannender dan het is), was ik benieuwd naar de veiligheid van dergelijke behandelingen.

Permanente make up, wat is dat eigenlijk?

Misschien is het interessant om eerst eens te kijken naar wat permanente make up daadwerkelijk is om vervolgens in te gaan op de veiligheid van een dergelijke behandeling. Bij permanente make up wordt er met een flinterdunne naald pigment onder de huid aan gebracht. Anders dan bij het het zetten van een tatoeage wordt de pigment van permanente make up vlak onder de bovenste laag van de huid aangebracht. De inkt, of pigment, gaat dus een stuk minder diep! Nu we dit weten, kunnen we misschien kijken naar de veiligheid van permanente make up.

Is een permanente make up behandeling dan veilig?

Een eerste tip die ik mee kan geven is dat je je goed moet laten informeren voordat je een permanente make up behandeling ondergaat. Door de toenemende populariteit zullen steeds meer salons de behandeling aanbieden. Maar dit komt de kwaliteit niet perse ten goede. Vraag aan je schoonheidssalon goed naar de papieren en of ze an lang permanente make up aanbrengen. ook kan het geen kwaad om eerst bij verschillende salons te vragen naar de prijs. Goedkoop is duurkoop en dat is het niet waard bij een permanente behandeling. Het is namelijk wel permanent! Tegenwoordig zijn er echter veel salons (ook bij jou in de buurt) die goede resultaten boeken. Door toenemende kwaliteit van de apparatuur maar ook door de toenemende kwaliteit van het pigment, kun je bij een gerenomeerde salon prima terecht. Na een behandeling is nazorg ook erg belangrijk. Vraag wat wenselijk is en wat niet, zodat je ook na de behandeling veilig bent en er voor een hele lange tijd goed uitziet!Over de Auteur

Man, echtgenoot en vader. Manusje van alles in en rond om het huis. Hou van koffie drinken, krant lezen en kritische vragen stellen. Ook wanneer het niet nodig is. Dit komt misschien door mijn baan: zzp'er in people managen. Grote voorliefde voor de corectheid van dingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo