Kalknagel? Start juist nu met behandelen - Artikel Post - Artikel Marketing

Kalknagel? Start juist nu met behandelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: MeganAdams
Gezien: 165 | Aantal woorden: 502 | Datum: Fri, 28 Apr 2017 | 0 commentaar

Een kalk- of schimmelnagel is voor velen de grootste teenafknapper. Vaak kan het nog pijn doen ook. Het duurt een paar maanden voordat er weer een gezonde nagel op je teen zit. Het is daarom van belang om nu aan een behandeling te beginnen, zodat je in het voorjaar weer zonder zorgen open schoenen kan dragen.

Zelf aan de slag
Ga eerst zelf aan de slag, zodat de schimmel zich niet kan verspreiden. Draag iedere dag schone sokken en doe slippers aan als je naar de sauna of andere openbare gelegenheden gaat. Ook is het goed om de binnenkant van je schoenen te behandelen met een schimmeldodend middel. Op deze manier minimaliseer je de kans dat de schimmel zich verspreid.

Een pedicure nemen
Een pedicure kan op vele manieren helpen als je last heb van een kalknagel. Eerst wordt er naar de oorzaak gekeken. Als het een schimmel is, zal de pedicure de nagel met een schimmeldodend middel behandelen. Dit middel geeft ze ook vaak mee, omdat je de nagel regelmatig zal moeten blijven behandelen. Kalknagels gaan meestal niet na één behandeling weg. Om de pijn te verminderen, kan de pedicure ook de verdikking wegfrezen. Als laatste geeft ze ook verschillende tips geven over het verzorgen van de voet en nagels. Zo kan je een volgende keer voorkomen.

Naar de drogist
In welke staat verkeert de kalknagel? Bij een beginnende vorm kan je verschillende producten kopen bij de drogist. Olie, kalknagelspray of kalknagelpennen zijn overal te verkrijgen, zoals van het merk Excilor. De producten dringen diep door tot in de kern en laten vaak een verbetering zien. Mocht de kalknagel steeds terug blijven komen, wordt er aangeraden om medicijnen in tabletvorm in te nemen. Neem contact op met je huisarts voor meer informatie.

Geduld
Onthoud dat een kalknagel tijd kost; een gezonde nagel groeit niet overnacht. Blijf het behandelen zodat het geïnfecteerde deel van de nagel vanzelf uitgroeit. Stop het niet weg, maar behandel de kalknagel meteen zodat je straks weer zonder zorgen je voeten kan laten zien!

Over de Auteur

Megan Adams houdt zich bezig met alles wat gezond is. Ze noemt zichzelf een gezondheidsfreak en deelt graag haar kennis met anderen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[330 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[108 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo