FB pix Krachttraining thuis bied gezondheidsvoordeel - Artikelpost

Krachttraining thuis bied gezondheidsvoordeel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1144 | Aantal woorden: 980 | Datum: | 0 commentaar

 

 

Op gezondheidsnet kwam ik het volgende artikel tegen. Het laat zien dat de hygiëne op sportscholen vaak te wensen over laat. Het artikel is geschreven door Door: Jolanda Niemantsverdriet.

 

De Britse gezondheidsorganisatie vroeg 2000 mensen naar de hygiëne in hun sportschool. Bijna driekwart gaf aan dat ze wel eens bezoekers zien die zich niet houden aan de 'fitnessetiquette', waaronder ook een slechte hygiëne valt, zoals apparaten niet schoonmaken na gebruik. 22 procent van de respondenten slaat een sportschoolbezoek zelfs liever over omdat ze zich ergeren aan gebrek aan hygiëne en bezoekers die te veel naakt rondlopen in de kleedkamers.

​Vieze sportkleding

De ondervraagden gedragen zich zelf ook niet allemaal even netjes. Bijna de helft geeft toe wel eens spullen van iemand anders te gebruiken, zoals handdoeken, een waterflesje of toiletartikelen. 18 procent gaat gewoon naar de sportschool met een verkoudheid. Meer dan een derde sport soms geen deo te gebruiken of op blote voeten. 16 procent vist rustig zijn gebruikte sportkleding weer uit de wasmand, zonder deze eerst te wassen.

Griep

Nuffield waarschuwt dat zulk onfris gedrag ervoor zorgt dat je anderen met de griep kunt besmetten. , een verkoudheid of voetschimmel. Als je fitnessapparatuur niet schoonmaakt, verspreid je via de crosstrainer of spinningfiets makkelijk bacteriën die tot bijvoorbeeld diarree kunnen leiden.

Krachttraining thuis is frisser

Wat naar voren komt uit dit onderzoek is vooral dat je afhankelijk bent van anderen wanneer het gaat om je eigen gezondheid. Natuurlijk zijn er ook sportcentra waar wel voldoende aandacht wordt besteed aan de hygiëne maar wanneer je niets aan het toeval wilt overlaten is het wellicht verstandig om je krachttraining thuis te doen.

Andere voordelen van thuis sporten is dat je zo beter je eigen tijd in kunt delen. Voor drukke mensen is dit ideaal. Bovendien bespaar je niet alleen veel tijd maar ook nog eens benzine geld en ben je milieuvriendelijk bezig wanneer je de auto vaker laat staan. Thuis of in je eigen omgeving sporten kan een ideale manier zijn om op efficiente wijze aan je gezondheid te werken, belangrijk is wel om te zorgen voor de juiste materialen en eventueel een programma dat begeleiding bied via pc of tv scherm. Op tabatatraining.nl lees je hier meer over.

 Over de Auteur

Tabatatraining.nl besteed aandacht aan deze effectieve vorm van intervaltraining. Tabata is ideaal om bijvoorbeeld aan krachttraining thuis te doen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo