Krentenbaard
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Jan-Verheij | Via Artikel Post
Gezien: 1167 |
Aantal woorden: 573 |
Datum: Sat, 10 Nov 2012 |
0 commentaar
Krentenbaard is een vervelende infectie die ook wel bekend staat als kinderzeer of impetigo. Krentenbaard wordt gezien als een vervelende infectie omdat deze zich in het gezicht rond de mond en de neus afspeelt. De eerste symptomen van impetigo zijn rode bultjes die komen opzetten in verschillende kolonies. In fase twee vormen er zich blaasjes op en ronde de bultjes. Deze blaasjes zijn gevuld met push en vocht dit vocht is besmettelijk en je kunt dus deze infectie overdragen aan iemand anders. Nadat de blaasjes zijn ingedroogd en het vocht is verdwenen ontstaan er korsten. Deze korsten zijn kenmerkend voor een krentenbaard infectie. De huid rondom de korsten is meestal erg pijnlijk en kan flink jeuken.
De korsten die rond de mond en de neus zijn ontstaan hebben meestal een negatieve invloed op de gemoedstoestand van de persoon, omdat deze korsten nogal ontsierend kunnen zijn in het gezicht. De korsten kunnen in sommige gevallen ook ontstaan op de armen en benen, maar dit gaat altijd in combinatie met korsten op het gezicht.
Krentenbaard is een vervelende aandoening die altijd vanzelf weer over gaat. Het duurt meestal 14 tot 21 dagen voor de infectie verdwenen is. Wij hebben een aantal tips voor u wat u kunt doen als u last heeft van deze infectie.
1. Probeer om de korsten, de bultjes en de blaasjes niet aan te raken hoe moeilijk dit ook kan zijn door de jeuk en de pijn. Met het krabben en of aanraken kunt u de infectie op u gezicht verspreiden zonder dat u hier erg in heeft. U kunt ook iemand anders besmetten was daarom altijd u handen met water en zeep als u toch de korsten, bultjes of blaasjes heeft aangeraakt.
2. Gebruik elke dag na het douchen een nieuwe schone handdoek. Hiermee voorkomt u dat u de bacteriën op u gezicht verspreidt. Probeer ook u gezicht deppend te drogen zo voorkomt u dat u de blaasjes en of korsten opent.
3. U kunt u huisarts vragen naar een antibiotica crème. Deze crème kunt u op de geïnfecteerde huid smeren om zo het genezing proces te versnellen. De crème helpt ook om het besmettingsgevaar tegen te gaan. Dit kan vooral handig zijn bij kinderen, omdat het bij kinderen moelijker is om van de geïnfecteerde huid af te blijven.
Over de Auteur
Jan-Verheij
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen