Last van piekergedachten - Artikel Post - Artikel Marketing

Last van piekergedachten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 460 | Aantal woorden: 396 | Datum: | 0 commentaar

Ben jij ook zo’n piekeraar? Piekergedachten leiden zelden tot oplossingen. Waarom doen we het dan toch? Jij bent niet de enige. Het is een welbekend probleem. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te verlossen van dat vervelende piekeren.

Je moet beseffen dat piekeren zelden iets oplost. Je blik is zo vernauwd dat je al de negatieve sterk uitvergroot. Spreek jezelf ernstig toe dat het probleem waarover je piekert best opgelost kan worden. Het heeft alleen even tijd nodig.

Onderbreek je piekergedachten. Ga even wat anders doen. Mindfulness is ook een echte aanrader om even je gedachten te stoppen. Maar je kunt ook gaan sporten, lezen, tv kijken, opruimen of even lekker zingen onder de douche. En als ’s nachts je piekergedachten toenemen en je kunt er niet meer van slapen kun je er maar beter uitgaan. Je kunt beter even wat warme melk gaan drinken. Zo onderbreek je je gedachten even en kun je daarna weer slapen. Slaapgebrek zal je piekergedrag alleen maar doen toenemen.

Je kunt ook een piekerkwartiertje inplannen. Dit kun je beter niet doen vlak voordat je gaat slapen. Maar als je jezelf toestaat om een even helemaal los te gaan met piekeren, kun je het daarna misschien beter relativeren. Eindig je piekerkwartiertje met een positieve gedachte. En als je je piekergedachten inventariseert en ze eens kritisch bekijkt, zul je ook zien dat ze geen stand houden. Je kunt jezelf afvragen wat het ergste is dat er kan gebeuren en of je daar overheen zou komen. Maar ook wat het beste zou zijn dat er kan gebeuren en wat het meest waarschijnlijke. Wat je eraan zou kunnen doen en wat je tegen een ander zou zeggen in een soortgelijke situatie.

 

Dit zijn een paar doe het zelf tips bij piekergedachten. Maar je kunt het ook serieus aanpakken door je te laten behandelen in de psychologiepraktijk Delft door een psycholoog Delft.Over de Auteur

Cousine schrijft over van alles en nog wat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo