Let op je gezondheid!
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: ysk | Via Artikel Post
Gezien: 770 |
Aantal woorden: 1063 |
Datum: Mon, 30 Jun 2014 |
0 commentaar
In Nederland is er een opkomende trend die zorgelijke vormen gaat aannemen. Steeds meer mensen in Nederland krijgen te maken met suikerziekte (diabetes mellitus ), een te hoog cholesterol en chronische nierschade.
Waarom zien we de laatste jaren in Nederland een enorme toename van deze aandoeningen?
Dit komt onder andere omdat veel mensen een ongezonde levensstijl hebben. Deze risicogroep rookt, beweegt niet of veel te weinig en daarnaast eet het erg ongezond. Deze drie factoren zijn de meest belangrijkste oorzaken van deze aandoeningen die ook wel welvaartsziekten worden genoemd.
Diabetes, hart- en vaatziekten en chronische nierinsufficientie zijn ernstige ziekten die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de rest van uw leven. Deze ziekten staan niet op zich maar staan vaak in relatie met elkaar. In de meeste gevallen zie je een combinatie van deze aandoeningen. Dit houdt bijvoorbeeld in dat mensen met suikerziekte vaak problemen met de vaten of het hart hebben.
Daarnaast kan schade aan de nieren het gevolg zijn van een hart- en vaatziekte of van diabetes mellitus. Maar nierschade kan op zijn beurt ook weer leiden tot ernstige hart- en vaatziekten.
Moet u zich zorgen gaan maken?
Als u de kenmerken van de risicogroep ook bij u zelf waarneemt zult u voorzichtig moeten zijn. Wanneer u relatief ongezond leeft, veel rookt, ongezond eet en weinig lichaams beweging heeft is er een grotere kans dat u te maken krijgt met deze aandoeningen.
Bij veel ongezond en vet voedsel (veel verzadigde vetten en suikers) kunt u te maken hebben met te hoge cholesterol waarden en met afwijkende bloedsuikerwaarden. Wanneer deze waarden langdurig aanwezig zijn in het lichaam kan er onherstelbare schade ontstaan in het menselijk lichaam.
Het is daarom van groot belang om deze bloedwaarden regelmatig te laten controleren indien je behoort tot de ricisogroep.
Raadpleeg bij twijfel altijd uw eigen dokter of specialist!
Over de Auteur
internet, sport en psychologie
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen