FB pix Letselschade Advocaat reageert op klacht na medische ingreep - Artikelpost

Letselschade Advocaat reageert op klacht na medische ingreep

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1909 | Aantal woorden: 657 | Datum: | 0 commentaar

Op het letselschade forum van Tros Radar stelde gebruiker "joymila" op 7 december 2011 de onderstaande vraag aan forumleden en letselschade specialisten. Joymila had last van hevige pijn na een behandeling in het ziekenhuis.

Een ervaren letselschade advocaat uit Utrecht reageerde hierop en gaf nuttige info over letsel bij een medische ingreep. Vraag en antwoord zijn beide hieronder te lezen.

Vraag: In 2009 heb ik een medische behandeling laten doen door artsen in het ziekenhuis, maar spijtig genoeg heeft de arts iets heel anders uitgevoerd dan hij van te voren had toegezegd. Het gevolg van deze behandeling (operatie) in het ziekenhuis is dat ik nu al 2 jaar een vervelende, erge pijn heb.

Letselschade tip: wanneer je te maken hebt met vervelende klachten na een operatie in het ziekenhuis, is er vaak sprake van letselschade (blijvende lichamelijke klachten,
verwondingen of psychische schade). Hiervoor kan men een schadeclaim indienen. Artsen zijn altijd verplicht om te zorgen voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Denk aan de inspanningsverplichting van artsen.

Ga altijd op zoek naar goede letselschade advocaten om uit te zoeken of er
daadwerkelijk sprake is van een medische blunder.

Lopen kan ik niet goed en ben dan ook invalide geworden. De GGD is er ook mee bezig geweest en ik ben nog steeds onder medische behandeling bij een ander hospitaal voor het bestrijden van de pijn. Er is dus daadwerkelijk sprake van letselschade. Wat nu?

Wat kan ik nu het beste doen om mijn recht te halen? Bij wie moet ik hiervoor aankloppen? Een rechtvaardige letselschadevergoeding, dat is waar ik recht op heb. Help!

Antwoord van mr. V. Dolderman - doldermanletselschadeadvocaat.nl

---- ---- --- 
Geachte mevrouw, meneer,

Ik heb begrepen dat er een operatie heeft plaatsgevonden waarvoor u geen
toestemming heeft gegeven. Juridisch gezien zijn 2 zaken heel belangrijk.

1> Een arts moet de patiënt voorlichten over de behandeling die uitgevoerd zal worden. Daarbij zal door de arts onder andere stilgestaan moeten worden bij de uit te voeren behandeling en de risico’s die aan de behandeling kleven. De voorlichting van de patiënt met betrekking tot de uit te voeren medische behandeling, is nauw verbonden met het toestemmingsvereiste.

2> Voordat een medische behandeling uitgevoerd mag worden, moet de patiënt daarvoor toestemming hebben gegeven. Wanneer de patiënt geen toestemming geeft voor een medische behandeling, dan mag de arts de medische behandeling niet uitvoeren (met uitzondering van zeer bijzondere omstandigheden). Als de arts zonder toestemming van de patiënt een medische behandeling verricht, dan is de arts aansprakelijk en moet de door de patiënt geleden en nog te lijden schade worden vergoed. Hoeveel schadevergoeding u zou kunnen krijgen is niet in te schatten aangezien dit volstrekt afhankelijk is van uw situatie. Schade bestaat in ieder geval uit gemaakte kosten, gemiste inkomsten en smartengeld.

Om te onderzoeken of de arts aansprakelijk is en u een letselschade schadevergoeding moet betalen, adviseer ik u contact op te nemen met een letselschade advocaat.
---- ---- ---

Wanneer je te maken hebt met lichamelijke klachten na een behandeling in een zieken huis, neem dan altijd vrijblijvend contact op met ervaren letselschade juristen om te kijken wat zij voor je kunnen doen. Zij zijn altijd op de hoogte van de regels waaraan artsen zich moeten houden en kunnen snel inzien of er ergens fouten zijn gemaakt. Tevens werken zij vaak samen met medisch specialisten.

 

Over de Auteur

James is webmaster van Dolderman Letselschade Advocaat, een letselschade-advocatenpraktijk uit Utrecht.

De DLA verstrekt nuttige info over letselschade en beantwoord vragen van slachtoffers. Bovenal zet de DLA zich voor 100% in om een eerlijke schadevergoeding op te eisen wanneer iemand voor toegebracht letsel aansprakelijk is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo