Leven met suikerziekte of diabetes - Artikel Post - Artikel Marketing

Leven met suikerziekte of diabetes

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Geoffrey
Gezien: 501 | Aantal woorden: 602 | Datum: Mon, 18 Nov 2013 | 0 commentaar

Iedere dag opnieuw krijgen er mensen verspreid over de wereld te horen dat ze lijden aan suikerziekte. Dat is geen prettig nieuws, maar het kan gelukkig ook erger. Hoewel suikerziekte een aandoening is die zeker en vast moet worden opgevolgd kunnen patiënten er wel perfect mee leven. Daarnaast hoeven mensen met suikerziekte niet te vrezen voor hun oude dag, want mits de ziekte goed wordt opgevolgd heeft diabetes geen enkele invloed op de levensduur. Hoewel heel veel mensen lijden aan suikerziekte is het nog steeds zo dat er heel veel foutieve informatie over deze ziekte de ronde doet. Dat is jammer, want op die manier worden mensen misschien afgeschrikt of juist gerustgesteld terwijl dat absoluut niet de bedoeling kan zijn. Wilt u graag meer lezen over suikerziekte of diabetes? We vertellen u graag alles over deze ziekte in dit artikel. 

 

Suikerziekte type 1 of 2

Het eerste wat u moet weten is dat er verschillende soorten suikerziekte bestaan, twee om precies te zijn. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen suikerziekte type 1 en suikerziekte type 2. In het eerste geval is er sprake van jeugddiabetes. Deze vorm van suikerziekte kan reeds worden vastgesteld bij erg jonge mensen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een fout in ons afweersysteem. Deze fout is er voor verantwoordelijk dat de cellen die insuline moeten produceren in onze lichaam worden vernietigd. Hierdoor kan de productie van insuline niet plaatsvinden en kan het suiker niet uit ons bloed worden opgenomen. Het gevolg is dat suiker zich ophoopt waarna de eerste symptomen van suikerziekte de kop opsteken. Er is reeds veel onderzoek gedaan naar de oorzaak van deze vorm van suikerziekte, maar geen enkel onderzoek bracht concreet aan het licht wat de ziekte veroorzaakt. Wel wordt algemeen aangenomen dat erfelijkheid een niet onaanzienlijke rol speelt. 

 

Suikerziekte type 2

Wanneer iemand de diagnose van suikerziekte type 2 krijgt wordt er wel nog insuline in het lichaam geproduceerd, maar de hoeveelheid is niet voldoende om al het nodige suiker uit het bloed op te nemen. Normaal komt deze vorm van suikerziekte uitsluitend voor bij ouderlingen, maar steeds vaker moet vastgesteld worden dat ook jonge mensen met deze aandoening te maken krijgen. Ook bij deze vorm van diabetes werd vastgesteld dat erfelijkheid een rol speelt. Ook een ongezonde levensstijl en vooral zwaarlijvigheid kunnen eveneens aan de basis liggen van suikerziekte type 2. Welke vorm van suikerziekte u ook heeft, het wordt steeds aangeraden om het advies van uw arts op te volgen. In de meeste gevallen zult u eveneens een speciaal dieet moeten volgen en zult u bijvoorbeeld snoep of koeken met veel suiker moeten proberen vermijden. 

 

Zwangerschapsdiabetes

Eigenlijk bestaat er nog een derde vorm van suikerziekte, namelijk zwangerschapsdiabetes. Deze vorm van suikerziekte komt uitsluitend voor bij vrouwen tijdens hun zwangerschap. De symptomen hebben veel weg van de gewone type suikerziektes. Opmerkelijk is vooral dat in de meeste gevallen de zwangerschapsdiabetes gewoon als sneeuw voor de zon verdwijnt na de bevalling. Het wordt wel steeds aangeraden om dit grondig op te volgen. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap zwangerschapsdiabetes hebben gehad zouden ook theoretisch meer kans hebben om later suikerziekte type 2 te krijgen. Dat hoeft echter zeker niet altijd het geval te zijn. Over de Auteur

Geen informatie over de auteur.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo