Lichttherapie in de winter - Artikelpost

Lichttherapie in de winter

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 484 | Aantal woorden: 534 | Datum: | 0 commentaar

De winter komt er weer aan. Veel mensen hebben in deze periode last van een verminderde energie. Het is bewezen dat deze 'verminderde energie' geen fabels zijn, maar dat men er daadwerkelijk last van heeft. Dit komt omdat we aan minder licht van buiten worden blootgesteld. De biologische klok in ons lichaam raakt hierdoor in de war. Ook stofjes die ervoor zorgen dat we energie krijgen worden door een tekort aan licht niet aangemaakt. Dit met een slaperig en futloos gevoel tot gevolg.

Het hebben van minder energie is niet prettig. Gelukkig zijn er tal van producten op de markt te verkrijgen die u kunnen helpen aan meer energie in de winter. De producten zijn goed voor uw gezondheid en kunnen zelfs gebruikt worden door zwangere vrouwen. We hebben het hier over lichttherapie.


De wake-up light of lichtwekker
Lichttherapie is er in verschillende soorten. Zo is er bijvoorbeeld de lichtwekker of wake-up light. De lichtwekker of wake-up light zorgt ervoor dat u met meer energie opstaat. Dit heeft een positief effect op het verdere verloop van uw dag. Het gebruik van de wake-up light gaat als volgt in zijn werk:

U stelt de wake-up light, net zoals een normale wekker, in op de gewenste tijd wanneer u wakker wilt worden. Een half uur vanaf deze ingestelde tijd, gaat de wake-up light langzaam licht produceren. Dit licht wordt steeds feller, net zoals bij een zonsopkomst. Het licht dat op uw ogen valt zorgt ervoor dat u bij het wakker worden met meer energie opstaat. Een wake-up light wordt ook wel eens gezien als een kunstmatige zon.

De daglichtlamp
Een andere vorm van lichttherapie is de daglichtlamp. De daglichtlamp kunt u overal neerzetten. Een daglichtlamp straalt lichteenheden uit die hoger zijn dan een normale lamp. Deze eenheden worden uitgedrukt in lux. De meeste daglichtlampen stralen ongeveer 10 000 lux uit. Dit licht compenseert het gebrek aan zonlicht. In principe is het een normale lamp met een extra functie, namelijk dat het een speciaal soort licht produceert. Door een half uur per dag aan dit speciale te worden blootgesteld, zult u merken dat u meer energie krijgt. 

Een ander apparaat dat ook een verlichtende werking heeft, is de infraroodlamp. Deze lampen zijn prettig bij het hebben van spierpijn e.d. Een infraroodlamp is een rode lamp die door middel van straling de oppervlakte warm maakt. De warmte zorgt voor een snelle pijnverlichting en daarom ideaal bij pijnlijke spieren en/of gewrichten. 

Over de Auteur

Lichttherapie zorgt ervoor dat we met meer energie onze dag kunnen doorkomen. Lichttherapie heeft verschillende vormen voorbeelden zijn o.a. wake-up lights en daglichtlampen. 

 

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[137 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo