Longemfyseem - Artikelpost

Longemfyseem

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 529 | Aantal woorden: 777 | Datum: | 0 commentaar

Longemfyseem en COPD
Longemfyseem wordt veroorzaakt door roken. Het is een chronische longziekte. Hierbij ontstaan dus problemen in de bloedvaten, in de luchtwegen en in het longweefsel. Longemfyseem valt onder verzamelnaam COPD. COPD is een chronische aandoening. Hierbij wordt de luchtstroom in de longen tegengehouden. Men zal veel moeite hebben met ademen. Je zal beginnen veel hoesten. Er zal ook veel slijm ontstaan. Je gaat ook kortademig worden. Helaas zijn zulke soort aandoening niet geneesbaar. De ziekte tasten de gezondheid heel erg aan met als gevolg tot dood. COPD is een van de vaak voorkomende  doodsoorzaken van de rokers.


Oorzaak van de  longemfyseem en de COPDIn de meeste situaties zijn de patiënten rokers. Roken is de voornaamste oorzaak van deze aandoening. Maar er zijn gevallen waarbij mensen heel lang rokers zijn geweest en toch nooit COPD nog longemfyseem hebben ontwikkeld. Dit wil zeggen dat je lichaam moet de aanleg daarvoor hebben. Voor de personen die deze aandoening al hebben, zullen meer schade toelopen bij een luchtvervuilde  omgeving. De ziekte kan ook ontstaan indien de mens te vaak blootgesteld wordt aan allerlei chemicaliën. Je kan het ook laten erger worden indien je thuis hout verbrand. passief roken kan ook ernstige gevolgen voor later hebben. Kinderen kunnen later COPD krijgen door passief rokers te zijn.


Behandeling van longemfyseem en COPD


Momenteel is er geen behandeling voor deze aandoeningen. De enigste dat er gedaan  kan worden is om de klachten te beperken. Er bestaat een therapie om de schade van de luchtwegen en de longen te verhelpen. Voor de kortademigheid zullen luchtwegverwijders gebruikt worden. Deze zorgen ervoor de kortademigheid in orde komt. Er bestaan ook ontstekingsremmers. Deze kunnen ernstige aanvallen verminderen.

Sommige mensen hebben te kort aan zuurstof. Door veelvuldig toedienen van de geschikte hoeveelheid zuurstof, zal de patiënt meer kansen hebben om ernstige schade te voorkomen. Er wordt aanbevolen om veel te bewegenn. Door het raad van een fysiotherapeut te volgen kan je zelfs aanleren hoe je de hoest aanvallen onder controle kan houden. Vele personen hebben moeilijkheden met hun eetlust. De mens kan heel sterk vermageren. Een juiste voeding opname is heel belangrijk.  

Nog een optie is de longtransplantatie. Maar de probleem hierbij is dat er is een grote wachtlijst. Er zijn weinig donors. Er kan ook een operatie uitgevoerd worden. Hier zal men proberen om de aangetaste delen van longweefsel te verwijderen. De ziekte kan heel veel last bezorgen aan de mens. Het is heel belangrijk om de advies van je dokter te volgen. Zo kan je verergering van klachten beperken.

Over de Auteur

Artikel over behandeling en oorzaken van longemfyseem

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo