FB pix Luchtbehandeling - Artikelpost

Luchtbehandeling

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1396 | Aantal woorden: 414 | Datum: | 0 commentaar

 

Er is sprake van luchtbehandeling wanneer de lucht in binnenruimtes wordt gereguleerd. Luchtbehandeling kan in gebouwen zijn, maar ook bijvoorbeeld in auto's of treinen. Je voert luchtbehandeling uit met een airconditioner, vandaar dat in plaats van de term luchtbehandeling ook wel gesproken wordt van airco of airconditioning. Door luchtbehandeling is het mogelijk om de temperatuur en de luchtvochtigheid in bepaalde ruimtes zelf te bepalen. Stel dat het buiten ontzettend warm is, dan kun je binnen de temperatuur aangenaam koel houden.

 

Luchtbehandeling is ook ideaal om condens op de ramen te voorkomen. Je kent vast wel het vocht dat zich 's winters op de ramen condenseert. Als je gebruik maakt van luchtbehandeling, is het mogelijk om de luchtvochtigheid in huis te verlagen. Hierdoor kun je condensatie voorkomen, waardoor je kozijnen niet continu onder water staan. En niet alleen voor water geldt dit: ook voor ijs is luchtbehandeling ideaal. Wanneer de lucht vochtiger is dan de oppervlakte, zal er vocht neerslaan op de oppervlakte en bevriezen. Door luchtbehandeling toe te passen, wordt de lucht minder vochtig gemaakt, waardoor je de vorming van ijs heel eenvoudig kunt voorkomen.

 

Heb je in een bepaalde ruimte veel last van vocht, dan is ontvochtigen middels luchtbehandeling dé oplossing. Het is eenvoudig, het kan energiezuinig zijn en het is zeker effectief. Wanneer je een ruimte wilt drogen door deze zowel te verwarmen als te ventileren, dan kost dit veel energie. Met luchtbehandeling kun je het vocht eenvoudig uit de lucht halen. Hier is dan geen extra verwarming voor nodig. Het proces van ontvochtiging vindt uiteraard geleidelijk plaats, om ervoor te zorgen dat er geen scheuren in je muren en plafonds zullen komen.Over de Auteur

Airvek verkoopt airconditioning in Rotterdam en omstreken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo