FB pix Luchtverversing is eenvoudig te realiseren - Artikelpost

Luchtverversing is eenvoudig te realiseren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1206 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

 

Stel dat je een hele dag in een kamer zit, zonder ramen, zonder deuren, zonder ventilatie. In het begin is dit nog niet zo erg, maar na een tijdje raakt de verse lucht op en wordt het bedompt in de kamer en gaat het stinken. Vergelijk het met de geur van een klaslokaal vol leerlingen die na drie uur les het lokaal verlaten. De deur heeft de hele les dichtgezeten en de ramen zijn niet open geweest. De groep leerlingen die daarna plaats zal nemen in het lokaal zal als eerste de ramen openzetten om de bedompte en vieze lucht proberen weg te krijgen. In dit voorbeeld is er geen sprake van luchtverversing.

 

Wordt de lucht wel ververst dan zal er geen sprake zijn van bovenstaande situatie. Bij luchtverversing vervang je de 'vieze' lucht door verse lucht, wat leidt tot een gezond binnenklimaat. Verse lucht is ook van ongekend belang, je kunt je beter concentreren waardoor je prestaties verbeteren. Of dit nu thuis, op school of op kantoor is, maakt hierbij niet uit. Vooral op scholen en in kantoren is luchtverversing hard nodig om zo optimale prestaties te behalen.

 

Het is mogelijk om lucht op natuurlijke wijze te verversen, dit gebeurt met name door roosters die in ramen en gevels zitten. Het is mogelijk om dit zelf te regelen, want je kunt de roosters open en dicht doen als je dat wilt. Dit is ook van toepassing op eventuele ramen, die kun je open en dicht doen wanneer het uitkomt.

 

Het is echter niet altijd mogelijk om de ramen open te zetten, bij harde wind bijvoorbeeld, maar ook als de ramen niet open kunnen. Toch moet de lucht ververst worden, en hier is een oplossing voor. Het is namelijk mogelijk om een ventilatiesysteem aan te brengen. Kies je voor een ventilatiesysteem met warmteterugwinning dan kun je veel geld besparen op je energiekosten. De besparing kan oplopen tot wel veertig procent van je huidge energiekosten!

 Over de Auteur

Lightfresh verkoopt luchtzuiverende verlichting en hiermee is het mogelijk om de lucht zo natuurlijk mogelijk te zuiveren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo