Maak van de massage elke keer weer een zalige ervaring - Artikelpost

Maak van de massage elke keer weer een zalige ervaring

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 259 | Aantal woorden: 1269 | Datum: | 0 commentaar

Heb je genoten van een massage? Dan ben je je er al van bewust hoe geweldig je je kunt voelen. Er kan nog veel zijn dat je niet weet over massages. Als je niet alles weet over het krijgen van een massage, kan dat je ervan weerhouden om echt te profiteren van wat een massage voor je kan betekenen. Het volgende artikel laat je kennismaken met een aantal verschillende soorten massages om je te helpen de massage te kiezen die voor jou geschikt is.
Gebruik naarmate je vordert met de massage je duimen, maar ook je handpalmen en vingers. Duimen hebben veel kracht en kunnen dus helpen om de juiste therapiemethodes te stimuleren. Pas op dat je je duimen niet te agressief gebruikt, want dat kan pijnlijk zijn voor de ontvanger van de massage!


Massages kunnen je helpen om stress en pijn te verlichten. Regelmatige massages kunnen echt helpen bij het verlichten van niet-vergeeflijke rugpijn of eventuele stressgerelateerde aandoeningen. Zoek iemand die je een geweldige massage kan geven of bezoek een professionele masseuse.


Als je baby het moeilijk heeft om te slapen, probeer de massage dan eens. Massage is ontspannend en gemakkelijk te doen voor elke ouder. Laat de baby op je schoot rusten en wrijf zachtjes over de rug, armen, benen en nek. Je kunt zelfs een beetje olie gebruiken om de massage aangenamer te maken.


Zorg ervoor dat je masseur is geregistreerd in jouw provincie. Als je massagetherapeut niet goed geregistreerd en verzekerd is, dan loop je het risico dat je aan je lot wordt overgelaten als ze je tijdens hun werk letsel toebrengen. Maak je geen zorgen over onbeleefdheid, vraag om bewijs, zodat je er zeker van kunt zijn dat je in verantwoordelijke handen bent.


Ontspannen

Leren ontspannen is de sleutel tot het verkrijgen van een massage. Het doen van wat diepe ademhalingsoefeningen tijdens je massage kan je echt helpen om je volledig te ontspannen. Als de therapeut met zijn routine begint, ga dan regelmatig diep ademhalen om er zeker van te zijn dat je ontspannen blijft.


Als het je doel is om de ontvanger van de massage te kalmeren, gebruik dan bewegingen die langzaam zijn. Als je je handen te snel beweegt of over het algemeen de rug aanvalt, zul je zeker geen ontspannende sfeer creëren! Concentreer je in plaats daarvan op het kalm zijn van jezelf. Vertraag je tempo en beweeg langzaam maar doelbewust. Wacht op aanwijzingen van de ontvanger van de massage om nog meer te versnellen of te vertragen.


Als je elke maand last hebt van PMS met overmatige waterretentie en verkramping, is er misschien wel wat hulp voor je. Het is gebleken dat de kracht van de massage helpt om die lelijke waterretentie te verminderen, zodat je broek wat makkelijker past. Het kan ook helpen de pijn te verlichten die gepaard gaat met krampen.


Vraag om het licht te dimmen. Je massage moet ontspannend zijn, en het donker kan je helpen om er te komen. Kaarslicht is je beste kans.


Als je de neiging hebt om veel spanning in je spieren te hebben, maar je houdt niet van een strenge massage, dan is hot stone massage misschien wel je beste keuze. De stenen, die glad zijn, worden warm gemaakt en vervolgens op specifieke delen van het lichaam geplaatst. Dit verwarmt de spieren en weefsels, waardoor spanning en opgekropte energie vrijkomt. Fysiotherapie behandelingen kunnen ook helpen tegen stress. 


Als je een vrouw bent, zweer dan niet dat je mannen masseert. Omdat de meeste vrouwen bescheiden zijn, voelen ze zich vaak ongemakkelijk in het bijzijn van een mannelijke massagetherapeut. Sommige vrouwen hebben echter gemeld dat de beste massage die ze in lange tijd hebben gekregen, afkomstig is van een mannelijke massagetherapeut. Wat je beslissing ook is, baseer je niet alleen op het geslacht van de massagetherapeut.

 

Zoals je kunt zien, zijn er veel verschillende voordelen aan een massage. Maar je was je waarschijnlijk niet bewust van bepaalde aspecten ervan totdat je dit stuk tegenkwam. Door gebruik te maken van bovenstaande tips zul je al snel een ontspannende en plezierige massage-ervaring hebben.

Over de Auteur

Niels schrijft over gezondheid

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[356 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo