FB pix massage voor kinderen met ADHD - Artikelpost

massage voor kinderen met ADHD

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1759 | Aantal woorden: 708 | Datum: | 0 commentaar

Effecten van massage op ADHD

 

In Amerika is er een onderzoek gedaan naar de effecten van massage op kinderen en jongeren met ADHD. Dit onderzoek werd uitgevoerd door: Dr. Tiffany Fields, zij is een jeugdpsychologe. In het onderzoek werden twee vormen gebruikt: ontspanningstherapie en massage therapie gedurende 10 dagen op 28 adolescenten met ADHD. De resultaten van de studie waren geweldig!   De jongeren die een massage en ontspanningstherapie hadden gekregen meldde dat ze zich gelukkiger voelden. De leerkrachten consenteerden dat de kinderen; minder zenuwachtig, meer aandacht, minder hyperactief en langere concentratie van het maken van hun taken hadden. De leraren waren niet ingelicht over welke van de twee therapieën de studenten ontvangen.

In een meer recente studie, werd massage geleverd aan kinderen in de leeftijd 7 T/M 20 jaar met ADHD. Elk kind kreeg een 20-minuten durende massage sessie twee keer per week gedurende een periode van enkele weken. De resultaten waren dramatisch zien verbeterde stemming; op lange termijn beter gedrag, en meer aandacht.

Massage kalmeert het lichaam, het verbeterd de alertheid, en geeft een gevoel van welzijn. Door massage is aangetoond dat het niveau van het stresshormoon verminderd wordt. Massage is bekend om de prestaties bij het berekenen van (wiskunde) te verbeteren zoals aangetoond door middel EEG's evenals de concentratie te verbeteren en het tegen gaan van depressie. Het is duidelijk dat massage kan helpen bij een jongere met ADHD.

Er kan een eenvoudige ontspannings massage gegeven worden. Dit kan gedaan worden met een matige druk om het kind het hoofd / schouders, armen / romp en benen / rug. Dit kan al met slechts 4 minuten per elke specifiek gebied. Ik raad aan om dit twee keer per week door professionele massage therapeut te laten masseren. Kinderen met ADHD al voelen zich al gauw blootgesteld, dus het is best om ze volledig te de kleding aan te houden tijdens deze massage. Het is geweldig als de ouder worden afgewisseld met massage thuis. Dit geeft het kind  een veilig gevoel.  Dit zorgt ook voor een  goede hechting tussen kind / ouder. Als u niet weet hoe u uw kind kan masseren, vraag dan uw massage therapeut voor tips of lessen.

 Over de Auteur

Mijn naam is Mariska en ik werk met medische massage therapie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo