Meer verantwoording voor ziekenhuizen werpt vruchten af - Artikel Post - Artikel Marketing

Meer verantwoording voor ziekenhuizen werpt vruchten af

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 441 | Aantal woorden: 401 | Datum: | 0 commentaar

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voerde de afgelopen jaren een aantal wijzigingen in het beleid door. In dit artikel gaan we verder in op de veranderingen op het gebied van bouw en diversiteit van woningen in de zorgsector. Uit onderzoek blijkt dat het geven van meer verantwoordelijk aan ziekenhuizen positief uitpakt. 

De nieuwe wetgeving maakt het mogelijk dat ziekenhuizen naar eigen inzicht nieuwbouw en verbouwingen kunnen doen. Hierdoor is een vergunning niet langer nodig maar de instellingen lopen wel meer risico over de financiering van dit soort projecten. Uit een rapport van Bouw en Diversiteit van Wonen blijkt dat het tot het zijn vruchten heeft afgeworpen. 

Efficiënter gebruik van ruimte
De extra verantwoordelijkheid van ziekenhuizen bij nieuw- en verbouw heeft geleid tot minder ruimte en het efficiënter gebruiken ervan. De beleidswijzingen hebben ervoor gezorgd dat er gemiddeld 20% minder vierkante meters worden gebruikt. Ruimtes worden beter gebruikt zonder dan het ten koste gaat van de geleverde zorg. Nettowinsten zouden uitkomen op ongeveer 15 procent.

Dat verklaart onderzoeksbureau Plexus die het onderzoek hebben uitgevoerd. De leeftkwaliteit zou verbeterd zijn omdat zorginstellingen ook patiënten buiten de muren verplegen. Hierdoor kunnen de mensen langer thuis of in een andere vertrouwde omgeving verzorgd worden. Experts zeggen dat de kwaliteit van de zorg echter steeds meer afhangt van de draagkracht van de patiënt. 

Nieuwe technologieën in ziekenhuizen
Omdat ziekenhuizen steeds meer verantwoording krijgen tijdens het verbouwen of bouwen, worden er vaker nieuwe technieken gebruikt. De luxere ziekenhuizen hebben bijvoorbeeld al airco om te voorkomen dat het in de zomer te warm is. Daarnaast worden de huidige deuren vervangen door deuren die door middel van een knop of automatisch opengaan.

Met behulp van een elektrische deurdranger en een sensor kan een deur automatisch opengaan. Je hoeft de deur niet te sluiten want hij gaat ook automatisch weer dicht. Dit is bijvoorbeeld handig als dokters haast hebben om een patiënt te redden. 

Over de Auteur

De redacteur schrijft over alles dat hem interesseert en vindt het prettig om lezers te informeren over bijvoorbeeld actuele onderwerpen, gadgets en technologie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo