FB pix Meer zelfwaarde met EFT of Emotional Freedom Techniques - Artikelpost

Meer zelfwaarde met EFT of Emotional Freedom Techniques

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1822 | Aantal woorden: 477 | Datum: | 0 commentaar

Als kind kom je op deze wereld terecht zonder een duidelijk zelfbeeld.  De indrukken van anderen en ervaringen in de eerste jaren van het leven vormen het idee dat je hebt over jezelf vandaag.

Het opbouwen van je zelfbeeld en zelfwaardering gebeurt dus buiten jezelf om, je bent je er niet bewust van en je hebt geen eigen keuze. Kinderen zijn immers overgeleverd aan het oordeel van de volwassenen rond hen omdat zij geen bijkomende informatie of een tweede opinie kunnen vragen. Ook kunnen zij reacties van anderen niet in een ruimer kader plaatsten, zodat zij ze ook niet kunnen relativeren

De ontwikkeling van het zelfbeeld gebeurt nog voor de ontwikkeling van de taal en daardoor is het vaak moeilijk om met gesprekstherapie of affirmatietechnieken hier verandering in te brengen.  De informatie wordt vastgehouden op kinestetisch, energetisch, cellulair niveau. 
Om de kern van je zelfbeeld te veranderen, heb je dan ook een energetische techniek nodig die zich richt op de werkelijke oorzaak van deze negatieve overtuigingen. 

De meest efficiente techniek die ik tot nog toe ben tegengekomen is EFT of Emotional Freedom Techniques. EFT is een acupressuur techniek die het mogelijk maakt om deze vroege indrukken en ervaringen uit de vroege kindertijd te bereiken en als het ware te 'herprogrammeren'.  Deze techniek is heel eenvoudig maar enorm krachtig.  Omdat deze techniek rechtsteeks naar de oorzaak gaat, zijn de resultaten vaak diepgaand.

Overtuigingen over jezelf liggen aan de basis van wat je aantrekt in het leven.  Een kernovertuiging die zegt dat je het niet waard bent om gelukkig te zijn, kan financieel geluk en een goede gezondheid in de weg staan.  Een kernovertuiging die je zegt dat het gevaarlijk is om nieuwe dingen te proberen, kan je tegenhouden om jou talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Je kan EFT gemakkelijk zelf leren, zodat je met jezelf aan de slag kunt.  Wanneer je echter wil werken aan dieper liggende kernovertuigingen, kan het zijn dat je beter begeleiding volgt van een ervaren EFT-coach.  Innerlijk kan je immers weerstand hebben tegen verandering, waardoor je jezelf zand in de ogen gaat strooiden. Een coach kan je helpen om je zachtjes voorbij deze weerstand te leiden, zodat je ook de weerstand los kan laten.

Ik wil je graag uitnodigen om een gratis online presentatie te volgen over EFT zodat je zelf aan de slag kan gaan en het leven kan opbouwen dat je wil voor jezelf en je omgeving.

Over de Auteur

Linda Nuyts is psychotherapeute en EFT-coach en geeft online workshops, cursussen en sessies.  Ze bied je een gratis e-cursus over EFT op de website.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo