Ziekte van Meniere - Artikel Post - Artikel Marketing

Ziekte van Meniere

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 479 | Aantal woorden: 588 | Datum: | 0 commentaar

Ziekte van Meniere

 

De ziekte komt meestal in ene oor voor, maar in sommige ernstige situaties kan de ziekte ook in het tweede oor optreden. De diagnose van de ziekte van Meniere wordt vastgesteld aan de hand van enkele bestaande testen. Zo kan men vrij snel en makkelijk conclusies trekken.
Bij de ziekte van Meniere zijn er enkele belangrijke klachten die vaak terugkomen. De voornaamste klachten zijn de oorsuizen, de duizeligheid en verlies van gehoor. Door deze klachten zullen er hevige aanvallen vormen waardoor de mens heel wat last zal krijgen. Er kunnen tevens heel veel braakneigingen ontstaan en men kan ook moeite hebben met zijn evenwicht.


Doordat er veel endolymfe wordt aangemaakt, wordt de druk in het binnenoor te veel. Hierdoor kan er een scheur ontstaan. Door dit scheurtje kunnen er hevige aanvallen ontwikkelen. De reden van overtollige productie van endolymfe is nog niet bekend.


De stress speelt een belangrijke factor bij deze aandoening. Mensen die een stressvol leven hebben, lopen meer risico om de ziekte van Meniere te krijgen. Veel alcohol gebruik wordt ook als een oorzaak voor de ziekte beschouwd.


Indien de aanvallen beginnen en lang blijven duren dan wordt er aanbevolen om de arts te raadplegen. Indien de patiënt  veel last heeft van misselijkheid of duizeligheid dan bestaan er medicaties dat door de arts worden voorgeschreven. Je mag ook niet roken en alcohol gebruik vermijden. Indien je te veel last hebt met het horen kan je na de raadpleging van de arts een geschikte hoortoestel vinden. Hierdoor zal je zeker beter gaan horen en niet veel last meer hebben. Door op tijd te reageren en de juiste behandeling ondergaan kan de ziekte in zekere mate geholpen worden.

 

 

Over de Auteur

Artikel over de ziekte van meniere

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo