Menstruatiepijn bij vrouwen - Artikel Post - Artikel Marketing

Menstruatiepijn bij vrouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 110 | Aantal woorden: 493 | Datum: | 0 commentaar

Menstruatiepijn

Onder menstruatiepijn worden een aantal soorten pijn geschaard die vrouwen tijdens de menstruatie kunnen ervaren. Denk dan bijvoorbeeld aan het ervaren van buikpijn, buikkramp en hoofdpijn. Waarbij de aandacht eerder uitgaat naar de buik dan het hoofd. De menstruatie kan flink hevig en pijnlijk zijn, tot in zulke mate dat normaal functioneren in het dagelijks leven nagenoeg onmogelijk is en ziek melden bijvoorbeeld de enige optie is. In zulke gevallen is het belangrijk om een behandeling hiervoor te ondergaan. Dit kan de problemen verlichten. Dit is goed te verzorgen met medicatie.

Menstruatiepijn op latere leeftijd

Het is vaak zo dat de klachten flink heftig zijn bij jonge meisjes. Het is echter juist zo dat de behandeling van belang is wanneer de klachten zich juist later openbaren. Bij vrouwen van 25 en ouder komt dit met enige regelmaat voor. In zulke gevallen kunnen middelen worden gebruikt om de klachten te beteugelen. De menstruatie wordt dan bijvoorbeeld uitgesteld. Een manier waarop dit mogelijk is door het doorlopend gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen, zonder het inlassen van een stopweek elke vierde week van de cyclus. Dit blijkt vaak goed te werken.

Behandeling menstruatiepijn

Een deel van de menstruatiepijn is te behandelen door zelf de levensstijl enigszins aan te passen. Zo moet er bijvoorbeeld iets rustiger aan worden gedaan. Ook kan het helpen om ter ontspanning in de avonduren een warme kruik op de buik te leggen. Het nemen van een warm bad met enige regelmaat is ook een goed hulpmiddel. Dit kan naast het gebruiken van de juiste medicatie zorgen dat er minder tot geen hinder van de menstruatiepijn wordt ondervonden. Op die manier wordt het leven aangenamer en hoeft dit niet iedere vier weken enkele dagen onderbroken te worden vanwege hevige pijnen.

Gebruik van anticonceptiemiddelen

Naast het gebruik van anticonceptiemiddelen is het soms ook mogelijk om menstruatiepijnen te bestrijden met behulp van pijnstillers. Dit kan dan al om de gebruikelijke paracetamol gaan. Ook kunnen andere pijnstillende middelen in sommige gevallen goed werken. Het is belangrijk om dit goed uit te testen. Wanneer dit helpt, dan zijn andere middelen mogelijk niet nodig.Over de Auteur

Schrijft graag over gezondheid en sport.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[147 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[125 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[120 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo