FB pix Misselijkheid En zwangerschap - Artikelpost

Misselijkheid En zwangerschap

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2138 | Aantal woorden: 611 | Datum: | 0 commentaar

Misselijkheid tijdens je zwangerschap is de meest voorkomende kwaal bij vrouwen die zwanger zijn. Ongeveer 75% van de zwangere vrouwen heeft hier in meer of mindere mate last van.

Wanneer krijg je last van misselijkheid

Misselijkheid tijdens je zwangerschap kan al snel ontstaan nadat de menstruatie is uitgebleven. De symptomen openbaren zich meestal in week 5 a 6 van de zwangerschap. Bij de één geeft het een wat naar gevoel en bij de ander bouwt de misselijkheid zich razendsnel op tot zelf extreme braken.

Wat is de oorzaak van misselijkheid

Een oorzaak is niet geheel duidelijk maar waarschijnlijk spelen de hormonale veranderingen in het lichaam hierin een rol. Sommige vrouwen kunnen zo misselijk zijn in de eerste drie maanden van de zwangerschap dat ze afvallen. Als je zoveel overgeeft dat je niets niet meer kan binnenhouden en drastisch afvalt, neem dan contact op met de verloskundige of gynaecoloog.

Hoelang duurt de misselijkheid

In veel gevallen neemt de misselijkheid weer af na de derde maand. Er zijn ook vrouwen die misselijk blijven tijdens de gehele zwangerschap.

Zwangerschapsmisselijkheid behandelen

Over het behandelen van misselijkheid tijdens de zwangerschap doen veel verhalen de ronde. Wat voor de één heeft geholpen hoeft niet perse voor een ander ook te helpen. Je zal dus zelf moeten testen wat wel en niet werk.

Hierbij een opsomming van huismiddelen tegen misselijkheid. Onthoud dat je de middeltjes wel de tijd moet geven om te testen of ze wel of niet werken en probeer niet teveel tegelijk uit.

Vitamine B6

Werkt bij veel vrouwen hoewel de exacte werking niet precies bekend is. Het is veilig om te nemen tijdens de zwangerschap.

Seaband

Dit zijn armbandjes met een kraal van binnen wat werkt op basis van acupressuur. Ze worden van oorsprong gebruikt tegen reisziekte. De bandjes zijn veilig en zouden geen bijwerkingen mogen geven. Klik hier voor meer info.

Relkiefband

De Reliefband ziet eruit als een horloge die je om je pols draagt. Het werkt door een stimulatie van de zenuw in je pols en deze verstoort de signalen die naar je hersenen gaan m.b.t. misselijkheid. Je hebt wel een doktersrecept nodig om de Reliefband te gebruiken.

Gember

Gember kan de misselijkheid verminderen omdat het de darmwerking bevordert. Zowel gember in capsules, in poedervorm en verse gember blijkt effectief te werken.

Framboosbladthee

Een kop Framboosbladthee per dag kan veilig gebruikt worden in de zwangerschap. Naast baarmoederversterkende kwaliteiten heeft het ook anti-misselijkheids kwaliteiten.

Pepermunt – Mentha piperata

Enkele druppels e.o. op een zakdoek aanbrengen en regelmatig inhaleren

 Over de Auteur

Lisa van Laar is een onderzoeker en auteur van het e-boek ‘Gezond Zwanger - Gezondheid voor jou en je baby’ Hierin vindt je alle antwoorden om vol zelfvertrouwen van je zwangerschap te kunnen genieten, zonder je zorgen te maken om de gezondheid van JOU en JE BABY.

Vergeet niet op haar website Zwangerschapspagina te kijken voor nieuwe artikelen, tips en adviezen over zwanger worden en een gezonde en voorspoedige zwangerschap.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo