Mondhygiëne is een prioriteit - Artikelpost

Mondhygiëne is een prioriteit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 200 | Aantal woorden: 904 | Datum: | 0 commentaar

Mondhygiëne krijgt iedereen al van kinds af aan aangeleerd. In het begin voornamelijk van de ouders, tijdens het poetsen van de tanden. Daarna ook bij de tandarts. Een goede hygiëne zorgt er immers voor dat de tanden langer goed blijven. Desondanks is lang niet iedereen gezegend met een goed gebit van zichzelf. Zo hebben mensen regelmatig gaatjes in de tanden en kiezen en kunnen de tanden ook zo ver vergaan zijn dat ze eruit moeten. Hier zijn verschillende oplossingen voor te vinden. Onderstaande informatie legt jou daarom uit hoe je met de juiste hygiëne een goed gebit kunt krijgen. 

Het poetsen van tanden

Als je de juiste mondhygiëne toegepast wordt, kun je vaak voorkomen dat je regelmatig naar de tandarts toe moet. De hygiëne zorgt er namelijk niet alleen voor dat gaatjes voorkomen worden, maar ook dat vuil van de tanden blijft. De eerste stap hiernaar is het poetsen van jouw tanden. Het is aan te raden om dit twee keer per dag te doen. Voor sommige tanden is het zelfs beter om dit ook na iedere maaltijd te doen. Hierdoor kan het vuil de tanden niet aan gaan tasten en blijft er geen vieze laag achter. 

Speciale middelen voor protheses gebruiken

Je kunt de mondhygiëne ook toepassen door het spoelen van het gebit. Echter is het in sommige gevallen niet mogelijk om de tanden volledig te redden. Een gebitsprothese is dan vaak de enige oplossing. Bij een gebitsprothese moet echter ook voldoende hygiëne toegepast worden. Hier kan het namelijk onder of in gaan zitten, wat weer weggespoeld wordt. Zo leg je een kunstgebit bijvoorbeeld in speciaal schoonmaakmiddel en heb je verschillende middelen die speciaal voor protheses bedoeld zijn. Je kunt hierdoor altijd de beste hygiëne toepassen en ervoor zorgen dat er geen nieuwe problemen ontstaan.  Maar waarom heeft mondhygiëne dan nog meer effect? Wanneer je de hygiëne niet goed toepast, kan het ook nare geurtjes opleveren. De geurtjes komen niet alleen van het vuil dat op jouw tanden zit, maar ook van de wortelkanalen. Je hebt verschillende geurtjes, die alleen maar erger worden als je hier niets aan gaat doen. Bij sommige gebitten kan dit ook weer met het vergaan van de tanden te maken hebben. Als je meer informatie wilt over de mogelijke oplossingen, is het goed om meer te lezen. Klik voor meer informatie om te zien wat er voor jouw gebit gedaan kan worden. 

Aan de slag

Uiteindelijk ga je voor de beste mondhygiëne om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk zelfvertrouwen op gaat bouwen. Mooie tanden zorgen er namelijk voor dat je weer durft te lachen. Je zult stralen als nooit tevoren en jouw omgeving gaat het gelijk aan je zien. Of het nu met jouw natuurlijke tanden of met een gebitsprothese is, je zorgt ervoor dat jouw lach opvalt in de menigte. Dankzij de adviezen van de tandartsen kun je uiteindelijk grote voordelen behalen. Bekijk daarom altijd hoe jouw mondhygiëne eruit komt te zien en ga aan de slag. 
Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo