MultiSysteem Therapie - Artikelpost

MultiSysteem Therapie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 579 | Aantal woorden: 465 | Datum: | 0 commentaar

MST therapie wordt toegepast bij jongeren die ernstig gedrag vertonen. Het gaat dan om jongeren tussen de 1 en 18 jaar en die een grote kans hebben om uit huis geplaatst te worden wegens dit gedrag. De gedragsproblemen die ze vertonen kunnen vrij ernstige vormen aannemen en overmatig drank en/of drugsgebruik is hierbij veel voorkomend. Dit zorgt er mede voor dat ze met politie in aanraking komen en ook niet meer naar de ouders luisteren. Ook zijn ze vaak agressief en spijbelen ze van school.

Door MST therapie in te zetten is het mogelijk om uithuisplaatsing te voorkomen. Dit is natuurlijk het gewenste resultaat en de resultaten van internationaal wetenschappelijk onderzoek laten zien dat terugkeer van ernstige delicten door de jongere sterk verminderd door de inzet van MST. MST zorgt ervoor dat heel het gezin beter kan functioneren en hierdoor verminderen ook het aantal uithuisplaatsingen.

MST-LVB


MST is ontwikkeld in Amerika en werkt heel goed. Echter zijn er ook jongeren die ook met een verstandelijke beperking te maken hebben. Voor hen is er een gewijzigde aanpak ontwikkeld. Prisma heeft speciaal voor jongeren met een IQ tussen de 50 en 85 MST-LVB ontwikkeld. De basis is in principe gelijk aan Multi Systeem Therapie, echter zijn er een aantal aanpassingen om jongeren met een verstandelijke beperking beter te kunnen begeleiden.

Tijdens het MST-LVB traject is het belangrijk dat de ouders gemotiveerd en betrokken zijn. Ook met de ouders is er tijdens het traject intensief contact. Om het gedrag van de jongere te kunnen verbeteren is het nodig om een behandelplan op te stellen samen met de jongere en de ouders, hierin moeten de doelen en meetbare uitkomsten verwerkt worden. Er wordt gekeken waar de problemen van de jongere vandaan komen. Er kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn. De kenmerken van de jongere, de gezinssituatie, de vrienden waar hij of zij mee omgaat en de school. Pas als alle factoren bekend zijn is het mogelijk om een gericht behandelplan op te stellen. Iedereen krijgt in dit plan een taak om ervoor te zorgen dat de situatie verbetert.

Therapeut


Het traject duurt maximaal vijf รก zes maanden en in deze periode komt de therapeut zo vaak langs als nodig is. De praktijk wijst uit dat dit gemiddeld drie keer per week is. De therapeut is dag en nacht bereikbaar om vragen te kunnen beantwoorden als dit nodig is en zal tijdens de behandeling het gezin blijven motiveren.

Over de Auteur

Sanne Vermeulen schrijft graag over online, gezondheid, sport en lifestyle en houdt veel blogs bij over deze onderwerpen om op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen te blijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo