FB pix Nadelen van roken - Artikelpost

Nadelen van roken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2504 | Aantal woorden: 422 | Datum: | 0 commentaar

Even een korte rookpauze. Even een sigaretje na de maaltijd. Roken is ongeveer net zo gewoon als het drinken van alcohol. Toch kleven er aan het roken van sigaretten veel nadelen. Wie goed op de hoogte is van deze nadelen, zal het roken niet zo snel meer “ontspannend” noemen.

In eerste instantie is roken een aanslag op ons lichaam en onze hersenen. Roken vergroot de kans op complicaties met diverse organen. Zo hebben rokers vele malen meer kans om verschillende ziekten op te lopen. Zo lopen rokers onder andere meer risico op ziekten aan hart en bloedvaten, alle soorten kanker en longziekten. Daarnaast vermindert roken de conditie aanzienlijk. Wie stopt met roken, zal merken dat het uithoudingsvermogen (evenals de ademhaling) na enkele dagen sterk zal verbeteren.

Roken kost erg veel geld. De prijs van een pakje sigaretten ligt om en nabij de zeven euro. Er zijn veel rokers die dagelijks twintig sigaretten (de inhoud van een pakje sigaretten) roken. Dit betekent dat roken ze al zeven euro per dag kost. Dit is meer dan tweeduizend euro per jaar. Het is natuurlijk de vraag of mensen zo veel geld aan roken willen besteden.

Wellicht het meest zwaarwegende nadeel van roken is de verslavende werking die het heeft. Trek hebben in een sigaret verandert zo in het daadwerkelijk nodig hebben van een sigaret. Zoals bij iedere verslaving is het afkicken van roken niet gemakkelijk. Stoppen met roken is dan vaak ook een hele onderneming. Er zijn veel hulpmiddelen om het stoppen draaglijker te maken, zoals stoppen met roken via acupunctuur, nicotinepleisters en afkickklinieken. Eigenlijk maakt het niet echt uit hoe u stopt, zolang u maar honderd procent achter het stoppen met roken staat.Over de Auteur

De auteur publiceert regelmatig verslavingsgerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo